GP Ισπανίας: Νίκη για Hamilton, 5ο σερί «1-2» για Mercedes


H άφιξη της Formula 1 επί ευρωπαϊκού εδάφους δεν άλλαξε το σκηνικό όπως περίμεναν αρκετοί, με την Mercedes να παίρνει και πάλι τις δύο πρώτες θέσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/5/2019

Ουδέν νεώτερον δεν είχε να προσθέσει ο πρώτος αγώνας επί ευρωπαϊκού εδάφους, σε σχέση με όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, με την Mercedes να κυριαρχεί για άλλη μια φορά και το μόνο ενδιαφέρον της ιστορίας να είναι ότι αυτή τη φορά τη νίκη πήρε ο Hamilton παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Bottas στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Hamilton πήρε και τον βαθμό του ταχύτερου γύρου, ενώ η Mercedes αποσπάστηκε 96 ολόκληρους βαθμούς από την Ferrari στον 5ο μόλις γύρο του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας δεν αντέχει σε κάποια ιδιαίτερη κριτική, καθώς οι Mercedes βρίσκονταν σε δικό τους αγώνα, τόσο σε ταχύτητα όσο και σε στρατηγική. Το μοναδικό περιστατικό που έδωσε λίγο ενδιαφέρον έγινε 19 γύρους πριν το τέλος όταν μία σύγκρουση μεταξύ Stroll και Norris έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας και μείωσε τις διαφορές. Αλλά και πάλι οι Mercedes χάθηκαν μπροστά χωρίς να αφήσουν καμία πιθανότητα στους πίσω να τους απειλήσουν.

Από εκεί και πέρα οι Ferrari έδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν έχουν την ταχύτητα αλλά και την ομαδική στρατηγική να πάρουν κάτι καλύτερο, και έμειναν στην τέταρτη και πέμπτη θέση, με Vettel και Leclerc αντίστοιχα. Ανάμεσά τους ένας πολύ καλός Verstappen που κράτησε επάξια την θέση του μπροστά από τις δύο Ferrari.

Kάποιες αψιμαχίες μεταξύ των πίσω οδηγών έδωσαν ένα κάποιο ενδιαφέρον στον αγώνα μακριά από την κορυφή, με την δεκάδα να κλείνουν οι Gasly με Red Bull, Magnussen με Haas, Sainz με McLaren, Kvyat με  Toro Rosso και Grosjean με Haas.