GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ: Pole position του Bottas με έναν εκπληκτικό χρόνο!


Ο πρώτος αγώνας επί ευρωπαϊκού εδάφους έδειξε ότι όσοι περίμεναν ότι θα αλλάξουν οι συσχετισμοί μάλλον έπεσαν έξω, με τις Mercedes και τον Bottas να κάνουν μία εκπληκτική εμφάνιση. 

  • 11/5/2019

Ο πρώτος αγώνας επί ευρωπαϊκού εδάφους, το Γκραν Πρι της Ισπανίας, παραδοσιακά σημαίνει και την είσοδο της σεζόν στην κανονική της ροή. Ενώ παράλληλα οι ομάδες έρχονται με αρκετές αλλαγές και βελτιώσεις στα μονοθέσιά τους, ανάλογα με το τι έχει προηγηθεί.

Οι κατατακτήριες δοκιμές πάντως έδειξαν ότι τα αποτελέσματα των πρώτων 4 αγώνων (με τα αντίστοιχα «1-2» της Mercedes σε όλους τους αγώνες) δεν ήταν κάτι τυχαίο. Και ότι δύσκολα η Ferrari ή κάποια άλλη ομάδα θα μπορέσει να ανατρέψει την κυριαρχία των Γερμανών.

Μία κυριαρχία που εκφράστηκε εμφατικά σήμερα το απόγευμα, με την ομάδα της Mercedes να παίρνει εύκολα τις δύο πρώτες θέσεις στην εκκίνηση. Ενώ ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Bottas με έναν εκπληκτικό χρόνο που αποτελεί ρεκόρ πίστας, δείχνοντας παράλληλα ότι ο Φινλανδός είναι σε μία εντελώς διαφορετική κατάσταση φέτος και πολύ αποφασισμένος να μην είναι απλά ο δεύτερος. Κάτι που φέρνει σε μάλλον δύσκολη θέση τον Hamilton που εκκινεί δεύτερος και που πρέπει πλέον να κοπιάσει περισσότερο ώστε να αποδείξει ότι παραμένει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Στην δεύτερη σειρά του grid οι Vettel και Verstappen, με τον Leclerc στην πέμπτη θέση, απογοητεύοντας τους φίλους της Ferrari που περίμεναν ότι από την Ισπανία θα υπήρχε η ανάκαμψη. Την δεκάδα έκλεισαν οι Gasly με Red Bull, ο Grosjean με Haas, ο Magnussen με Haas, ο Kvyat με Toro Rosso και ο Ricciardo Renault.

Εν αναμονή ενός πολύ ενδιαφέροντος Γκραν Πρι αύριο, το οποίο θα μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση στις 4.10 το απόγευμα.