GP Καναδά 2019: Σε ανάσταση της Ferrari ελπίζει ο L. Hamilton


Την κρυφή του ελπίδα ότι η κατάκτηση της pole position από τον S. Vettel στο GP του Καναδά θα αποτελέσει το σημείο καμπής για τη Ferrari, μοιράστηκε ο L. Hamilton ο οποίος εκκινεί από τη δεύτερη θέση.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/6/2019

Περισσότερο χαρούμενος απ’ ότι κανείς θα περίμενε είναι τις τελευταίες ώρες ο L. Hamilton βλέποντας τoν S. Vettel να κλέβει την τελευταία στιγμή την pole position κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών του GP Καναδά.

O Βρετανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, δεν δίστασε να εκφράσει την ελπίδα του ότι η συγκεκριμένη επίδοση του S. Vettel θα αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας εποχής για τη Ferrari, η ανταγωνιστικότητα της οποίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μέλλον της Formula 1.

"Αυτό είναι φανταστικό για το σπορ. Λατρεύω να μάχομαι με άλλες ομάδες και σήμερα (χθες) ήμασταν τόσο κοντά. Δεν είχα ιδέα για το που θα βρεθούμε. Υπήρξαν σημεία που είχαν το προβάδισμα αλλά αλλάζαμε θέσεις συνέχει".

"Ελπίζω ότι όλο αυτό θα αποτελέσει το σημείο καμπής για εκείνους, ότι η απόσταση που μας χωρίζει θα είναι πολύ μικρή από εδώ και στο εξής και ότι θα δώσουμε αρκετές σκληρές μάχες μέχρι το τέλος της σεζόν. Αυτό θα ήταν υπέροχο", δήλωσε ο L. Hamilton ο οποίος έσπευσε να δώσει στα συγχαρητήριά του στον S. Vettel για την κατάκτηση της πρώτης pole position τη φετινή σεζόν.

O  Γερμανός  πάντως εμφανίστηκε συγκρατημένος μετά το τέλος της διαδικασίας, θεωρώντας ότι υπάρχει πολύ δρόμος που οφείλει να διανύσει η Ferrari για να γίνει και πάλι ανταγωνιστική.

"Αυτή η πίστα μάς ευνοεί λίγο παραπάνω από τις υπόλοιπες. Είχαμε μεγαλύτερη τη τελική ταχύτητα σε όλους τους αγώνες μέχρι στιγμής, ωστόσο, εδώ η ταχύτητά μας μετράει περισσότερο καθώς λείπουν οι πολλές στροφές", ήταν τα λόγια του S. Vettel ο οποίος διαθέτει μια μεγάλη ευκαιρία να φτάσει στην πρώτη του φετινή νίκη, σπάζοντας το σερί της Mercedes-AMG Petronas, η οποία έχει κατακτήσει και τους πρώτους έξι αγώνες της σεζόν.