GP Μονακό: Στην pole position o απίστευτος Ricciardo


O Aυστραλός οδηγός της Red Bull κυριάρχησε στις κατατακτήριες του Γκραν Πρι του Mονακό, παίρνοντας την πρώτη θέση στην εκίνηση και σημαντικό προβάδισμα για τον αυριανό αγώνα.
 

 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/5/2018

Η καλή μέρα φάνηκε από νωρίς για τις Red Bull που σε όλες τις φάσεις των δοκιμών έδειξαν να τους ταιριάζει απόλυτα το φετινό Γκραν Πρι στο Μονακό. Τελικά την πρώτη θέση στην εκκίνηση -και σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη, σ' αυτόν τον ιδιαίτερο αγώνα- πήρε ο Daniel Ricciardo, ο οποίος παίρνει την δεύτερη pole σ' αυτόν τον αγώνα (το είχε ξανακάνει το 2016). 

Ο ομόσταυλός του, παρά τον εξαιρετικό χρόνο που έκανε στα δοκιμστικά (είναι ο πρώτος οδηγός που έσπασε το φράγμα του 1:11 στο Μονακό, χρόνος πραγματικά απίστευτος για την συγκεκριμένη πίστα), τελικά θα εκκινήσει από την τελευταία θέση, λόγω αλλαγής κιβωτίου. 

Στην δεύτερη θέση της εκκίνησης βρέθηκε ο Vettel που βάζει σοβαρή υποψηφιότητα (και ανάλογα με την στρατηγική) για νίκη αύριο, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Hamilton, ο οποίος παρά την άβολη πίστα για την Μercedes έκανε μερικές καλές προσπάθειες (ήταν πιο γρήγορος από τον Ricciardo στο πρώτο κομμάτι της πίστας).

Ο Kimi Raikkonen θα ξεκινήσει από την τέταρτη θέση, μόλις 0,034 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Ηamilton ενώ ο Bottas θα ξεκινήσει από την πέμπτη θέση.

Όπως και να έχει αναμένεται ένας ιδιαίτερα εντυπωσιακός αγώνας αύριο στο Μονακό, με την κατάταξη της εκκίνησης να δημιουργεί έξτρα ίντριγκα για το τι θα γίνει. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 16.10 ώρα Ελλάδος.