Gran Turismo: Πρεμιέρα γυρισμάτων με 4 Nissan GT-R ως «πρωταγωνιστές»


Το Gran Turismo θα κάνει την εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη, με τον πρωταγωνιστή να έχει «κλειδώσει,» και τα γυρίσματα να έχουν ξεκινήσει με 4... εκλεκτούς καλεσμένους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: SONY PICTURES - TWITTER
  • 15/11/2022

Η μεταφορά του Gran Turismo από τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών στη μεγάλη οθόνη είναι και επίσημα γεγονός, με τα γυρίσματα να έχουν ξεκινήσει, και μάλιστα με «βαρύ πυροβολικό.» Τέσσερα Nissan GT-R είναι οι πρωταγωνιστές των πρώτων σκηνών της ταινίας, η οποία αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της στις 11 Αυγούστου του επόμενου έτους.

Η πληροφορία για τα 4 GT-R έρχεται από το Twitter της Sony, η οποία έχει αναλάβει την παραγωγή της ταινίας. Η ανάρτηση της εταιρείας δείχνει μία κλακέτα που αναγράφει 'Gran Turismo', το όνομα του camera man, Jacques Jouffret, αλλά και πληροφορίες για τον αριθμό της σκηνής και της λήψης. Πίσω από αυτήν, διακρίνονται στο βάθος τα 4 οχήματα, τα οποία αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία, δεδομένου ότι αυτή είναι η πρώτη αυθεντική φωτογραφία που δημοσιεύει η εταιρεία παραγωγής.

Τα GT-R είναι «ντυμένα» με αγωνιστικά liveries, αφού η πλοκή της ταινίας βασίζεται σε έναν έφηβο παίκτη βιντεοπαιχνιδιών ταχύτητας που καταφέρνει να χαράξει τη δική του πορεία στο χώρο των πραγματικών αγώνων, αφού κερδίζει μία σειρά από προκλήσεις της Nissan.

Η ταινία θυμίζει αρκετά το δεσμό μεταξύ του GT Academy της Sony με το Gran Turismo: Οι έμπειροι οδηγοί της ακαδημίας δίδαξαν παίκτες του βιντεοπαιχνιδιού πως να οδηγούν σε πραγματικές συνθήκες, μετατρέποντάς τους σε οδηγούς αγώνων. Μάλιστα, ένας εξ αυτών, ο Lucas Ordonez, κατάφερε να αναρριχηθεί μέχρι το βάθρο στις 24 ώρες του Le Mans πολλές φορές.

Στην ταινία θα πρωταγωνιστεί ο David Harbour, ο οποίος θα έχει το ρόλο του προπονητή του παιδιού, ενώ σε άλλους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα συμμετέχουν και οι Orlando Bloom και Darren Barnet. Τα ηνία της σκηνοθεσίας έχει αναλάβει ο Neill Blomkamp, ο οποίος είναι γνωστός για τις δημιουργίες του στην πλευρά του κινηματογράφου που κυριαρχεί η επιστημονική φαντασία, ενώ υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Kazunori Yamauchi, δημιουργός του αγαπημένου βιντεοπαιχνιδιού όλων που πρωτοκυκλοφόρησε το 1997.