Γυαλί «Kiriko» στο νέο Lexus LS 500h


Οι άνθρωποι της Lexus φροντίζουν πάντα για την υψηλότερη ποιότητα στα μοντέλα τους και για να εξασφαλίζουν τα καλύτερα υλικά σε κάθε τομέα του. Για το καινούργιο LS 500h επέκτειναν τη φροντίδα τους σε μια προσπάθεια να συνδυάσουν την Ιαπωνική παράδοση με την παροχή στους ιδιοκτήτες του νέου μοντέλου μεγαλύτερης δυνατότητας εξατομικευμένης διαμόρφωσής του.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ       ΦΩΤΟ: LEXUS

  • 17/11/2017

Το 2014 στελέχη της εταιρείας συναντήθηκαν με ανθρώπους της «Asahi Glass Company», έναν επιχειρηματικό κολοσσό ο οποίος ειδικεύεται στην υαλοτεχνία, με σκοπό να συζητήσουν το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια γυάλινη επιφάνεια η οποία να ενσωματωθεί στο εσωτερικό του οχήματος. Με τη σειρά τους, τα στελέχη της «AGC» απευθύνθηκαν στον κ. Toshiyasu Nakamura, έναν εξειδικευμένο τεχνίτη ο οποίος εφαρμόζει την παραδοσιακή τεχνική «kiriko» για τη δημιουργία γυάλινων αντικειμένων.

Έπειτα από περίπου τρία χρόνια ερευνών και δοκιμών, δημιουργήθηκε μια γυάλινη απλίκα μέσω αυτής της τεχνικής. Πρόκειται για ένα χειροποίητο, υψηλής αισθητικής, προϊόν το οποίο αντανακλά το φως με τρόπο που να δημιουργεί ιδιαίτερες ανταύγειες στο εσωτερικό.

Όπως έγινε γνωστό, η γυάλινη επιφάνεια θα ενσωματώνεται στο εσωτερικών των θυρών και θα πληροί τις αυστηρότερες νόρμες ασφάλειας για τους επιβάτες.