Η 6.75 Edition by Mulliner είναι το κύκνειο άσμα της Bentley Mulsanne


Η τελευταία έκδοση της Mulsanne είναι ταυτόχρονα και ένας φόρος τιμής στον V8 που εδώ και έξι δεκαετίες έχει ταυτιστεί με την Bentley.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/1/2020

Η λιμουζίνα της Bentley, η πολυτελέστατη Mulsanne, έχει ολοκληρώσει ουσιαστικά την παρουσία της και η παραδοσιακή εταιρεία θα κλείσει τη γραμμή παραγωγής με μια ειδική έκδοση. Την 6.75 Edition by Mulliner, η οποία ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις θα κατασκευαστεί σε 30 μονάδες. Η συγκεκριμένη ονομασία είναι μεν λίγο περίεργη αλλά αποτελεί αναφορά τον κλασικό V8 των 6,75 lt. Που εδώ και 60 χρόνια είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία των Bentley.

Η βάση της συγκεκριμένης έκδοσης είναι η Mulsanne Speed, ενώ στα ιδιαίτερα γνωρίσματά της περιλαμβάνονται η σκούρα μάσκα, ενώ σε σκούρο χρώμα είναι και το λογότυπο της μάρκας, το εσωτερικό των ζαντών καθώς και οι απολήξεις της εξάτμισης. Επίσης όταν ανοίξει κανείς το καπό θα διαπιστώσεις πως η εισαγωγή του κινητήρα δεν είναι όπως συνήθως ασημένια αλλά σκούρα.

Στο εσωτερικό το 6.75 Edition αναγράφεται στα καθίσματα, ενώ μιας ακόμα αναφορά στο θρυλικό κινητήρα είναι οι αεραγωγοί που θυμίζουν οπτικά την τάπα πλήρωσης λαδιού του V8. Επίσης ως φόντο στα τρία όργανα στην κεντρική κονσόλα υπάρχουν τομές του κινητήρα, ενώ εννοείται πως δεν λείπει και το απαραίτητο ταμπελάκι.

Ο V8 πάντως αποδίδει και εδώ, όπως και στην Mulsanne Speed, 537 PS και 1.100 Nm, επιταχύνοντας την βαριά λιμουζίνα από στάση έως τα 100 km/h σε 4,9 δεύτερα και εξασφαλίζοντας μια τελική ταχύτητα 305 km/h.