Η 7-ετής εγγύηση της KIA προσφέρει «άμεση εξοικονόμιση κόστους»


Η 7-ετής εγγύηση (ή 150.000 χιλιόμετρα) της KIA είναι πλήρως μεταβιβάσιμη 

  • 30/7/2013

Η ασυναγώνιστη 7-ετής εγγύηση της KIA (ή 150.000 km) αντιπροσωπεύει μια σημαντική εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι έχει θετική επίδραση στην υπολειμματική τους αξία.

Η προσφορά της εγγύησης δεν είναι μόνο ένα σαφές μήνυμα για την υψηλή ποιότητα των μοντέλων της KIA, αλλά προσφέρει επίσης άμεση εξοικονόμηση κόστους για τους πελάτες που αγοράζουν καινούργια και μεταχειρισμένα μοντέλα KIA.

Η KIA εισήγαγε την πλήρη 7-ετή εγγύηση για όλα τα νέα αυτοκίνητα από τον Ιανουάριο του 2010, και μετά από τρία χρόνια αύξησης των πωλήσεών, αυτά διατίθενται πλέον και ως μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Η κορεατική μάρκα ανέθεσε στη EurotaxGlass, τον κορυφαίο ευρωπαϊκό πάροχο δεδομένων και πληροφορίων στο χώρο του αυτοκινήτου, την έρευνα και την ανάλυση του αντικτύπου της εγγύησης KIA στην υπολειμματική αξία των οχημάτων.

Η EurotaxGlass βρήκε ότι η εγγύηση έχει σημαντική θετική επίδραση στις τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Τα δεδομένα περιέχουν ένα στατιστικά σημαντικό αριθμό παρατηρήσεων για τα μοντέλα Picanto, Riο, cee'd & Sportage (6889 συνολικά, εκ των οποίων 4001 θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τις αναλύσεις). Για όλα αυτά τα μοντέλα, το EurotaxGlass ήταν σε θέση να δείξει μια θετική επίδραση στις τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων η οποία συνδέεται άμεσα με το πρόγραμμα εγγύησης.

Η άνοδο των υπολειμματικών αξιών κυμαίνεται από €250-€550, ανάλογα με το μοντέλο, για αυτοκίνητα ηλικίας περίπου 2 ετών με 40.000χλμ. Σε αυτή τη βάση, σύμφωνα με τη μελέτη, οι αγοραστές του νέου KIA cee'd θα επωφεληθούν από μια άνοδο στην υπολειμματική αξία έως 6%, ως αποτέλεσμα της εγγύησης.

«Οι αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θεωρούν ότι η εγγύηση αποτελεί μεγάλο όφελος και ότι η πλήρως μεταβιβάσιμη εγγύηση της KIA τους προσφέρει απροβλημάτιστη και οικονομική χρήση» σχολιάζει ο Christof Engelskirchen, Director Manufacturer & Importer Products του EurotaxGlass.

Ο Michael Cole, COO της KIA Motors Europe, δήλωσε: «Γνωρίζαμε ήδη για το μεγάλο όφελος των πελατών μας από την εγγύηση και την ευρεία αποδοχή της στην αγορά. Ωστόσο, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι βλέποντας τα αποτελέσματα της έρευνας και της θετικής επίδρασης της εγγύησης στην υπολειμματική αξίας των αυτοκινήτων».