Η Mercedes A45 AMG RS είναι ένα ταξί 525 ίππων


Βαμμένη στα κίτρινα και με έναν δίλιτρο κινητήρα 525 ίππων κάτω από το καπό της, η Mercedes-AMG A45 διεκδικεί τον τίτλο του ταχύτερου ταξί στον πλανήτη.

  • 1/12/2020

Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Η Mercedes A45 AMG RS δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε ταξί, αλλά για μια… race ready κατασκευή η οποία μπορεί να ολοκληρώσει έναν γύρο στην πράσινη κόλαση του Nurburgring σε μόλις 7 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα.

To παράδειγμα δεν είναι τυχαία, καθώς η κίτρινη A45 θα βγάζει το ψωμί κάνοντας… κούρσες στο θρυλικό Nordschleife. Χωρίς πίσω καθίσματα και με αναβαθμίσεις τόσο στο κινητήριο σύνολο, όσο στην ανάρτηση και το σύστημα πέδησης, τη A45 της Posaidon υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία στο αριστερό της κάθισμα.

Σύμφωνα με τον γερμανικό βελτιωτικό οίκο, η Α45 των 525 ίππων και των 600 Nm ροπής θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα θα φτάνει τα 324 χλμ./ώρα.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί μέχρι σήμερα είναι αν το συγκεκριμένο πακέτο αναβάθμισης θα προσφέρεται και σε τρίτους ή αν η κίτρινη A45 των 525 ίππων είναι μια one-off κατασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο ίδιος βελτιωτικός οίκος είχε δημιουργήσει μια έκδοση 485 ίππων η οποία μάλιστα βασιζόταν στην προηγούμενη γενιά της A45 AMG.

Μάλιστα η αναβάθμιση ήταν διαθέσιμη για όλα τα μοντέλα της γερμανικής φίρμας που φιλοξενούσαν κάτω από το καπό τους τον δίλιτρο κινητήρα βενζίνης με την κωδική ονομασία M133, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί με τη σημερινή οικογένεια των καυτών compact μοντέλων της Mercedes-AMG.