Η ABT παρουσιάζει το πρώτο της camper van – Το απόλυτο όχημα για εξερεύνηση στη φύση (photos)


H ΑΒΤ στρέφει για πρώτη φορά την προσοχή της σε ένα camper van. Χρησιμοποιεί ως βάση το VW T6.1 και έχει προσθέσει όλα εκείνα που χρειάζεται ένας οδηγός πριν ξεκινήσει τις περιπέτειές του στη φύση. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ABT
  • 16/2/2023

Οι Βαυαροί της ABT λανσάρουν το πρώτο τους camper van στην 125ετή ιστορία της εταιρείας, με το XNH να «τα βάζει» με τους καλύτερους της κατηγορίας. Πρόκειται για 500 «μεταμφιεσμένα» VW T6.1 που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του μοντέλου, αποκτώντας διάφορα μοναδικά χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες.

«Δύσκολα θα βρει κανείς ένα πιο ποιοτικό και μοντέρνο όχημα στην αγορά σε αυτήν την κατηγορία,» είπε ο Hans-Jurgen Abt, ομόρρυθμος εταίρος της μάρκας. «Η ονομασία ABT XNH σημαίνει 'Explore New Horizons'. Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους οι οποίοι θέλουν να επεκτείνουν τους ορίζοντές τους και για τους οποίους η μέγιστη άνεση είναι η ύψιστη μορφή ελευθερίας, τόσο στην καθημερινότητα, όσο και στα ταξίδια τους.»

Το ABT XNH φέρει έναν ντιζελοκίνητο κινητήρα που αποδίδει 150 PS, κι ένα αεροδυναμικό πακέτο που του χαρίζει εξαιρετικές επιδόσεις, κάτι που είναι αναμενόμενο, αφού η γερμανική εταιρεία έχει χρόνια εμπειρία, ασχολούμενη με αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Μάλιστα, έχει ήδη πειραματιστεί αρκετά με το Multivan, το οποίο αποτελεί ένα από τα μοντέλα που βρίσκονται στην κορυφή των πωλήσεών της. Πιο συγκεκριμένα, στο όχημα έχουν τοποθετηθεί μία γρίλια, ποδιές στο μπροστινό και πίσω μέρος, αλλά και στα πλαϊνά, ενώ το μοντέλο είναι φινιρισμένο με μία ασημί βαφή, η οποία συνοδεύεται από μαύρες διακοσμητικές γραμμές.

Στα ελκυστικά στοιχεία της εμφάνισής του, προστίθενται και οι ζάντες 18 ιντσών σε μαύρο glossy χρώμα, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το XNH, και συνοδεύονται από ελαστικά Goodyear Eagle F1.

Φυσικά, το «κυρίως» στο... μενού του XNH αποτελεί το εσωτερικό του, το οποίο προσφέρει ασυναγώνιστη άνεση και πρακτικότητα. Τον σχεδιασμό και τη διάταξη της καμπίνας έχει επιμεληθεί η εταιρεία Vaning, προτιμώντας επιφάνειες που αντιστέκονται στις γρατζουνιές, υψηλής ποιότητας πλαστικό, και αληθινό ξύλο. Η συναρμολόγηση έγινε από την Volkswagen Group Services, ειδική του τομέα.

Στον εξοπλισμό του camper συμπεριλαμβάνεται μία ολοκληρωμένη κουζίνα, με ψυγείο, τραπέζι, εστίες, αλλά και μία ψηστιέρα grill που λειτουργεί με υγραέριο. Τα συστήματα και τα ηλεκτρονικά του οχήματος τροφοδοτούνται μέσω ηλιακών πάνελ, ενώ και μία μπαταρία ιόντων λιθίου έχει τοποθετηθεί, ως μονάδα αποθήκευσης, προκειμένου τα συστήματα να λειτουργούν κι όταν δεν υπάρχει επαρκές φως.

Μία ακόμα προσθήκη που εξασφαλίζει την άνεση των 5 επιβατών του camper, αλλά και σέβεται ταυτόχρονα το περιβάλλον, είναι η θερμομόνωση από μαλλί προβάτου και ανακυκλωμένα υλικά, διατηρώντας τις απαιτήσεις θέρμανσης ιδιαίτερα χαμηλές, κάνοντας το XNH κατάλληλο για ταξίδια τον χειμώνα.