H AC Schnitzer αναβαθμίζει τη Σειρά 8 της BMW μέχρι τα 620 PS


Ο γερμανικός οίκος έχει ολοκληρωμένες λύσεις για όλους όσοι θεωρούν πως η στάνταρ BMW Σειρά 8 δεν είναι ικανοποιητικά δυνατή ή επιθετική.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 31/5/2019

Πέρυσι, στην εξειδικευμένη έκθεση που έγινε στην πόλη Essen, η γνωστή AC Schnitzer (η οποία κάνει μετατροπές και βελτιώσεις στα μοντέλα της BMW) είχε δείξει μια πρόγευση για το τι ετοιμάζει για την καινούργια Σειρά 8 της βαυαρικής εταιρείας. Εφέτος, παρουσίασε την πλήρη γκάμα βελτίωσης για το μεγάλο κουπέ που, φυσικά, περιλαμβάνει και αναβαθμίσεις των κινητήρων. 

Έτσι, ο εξακύλινδρος σε σειρά turbo diesel των 3.000 cc ανεβαίνει -μετά τις επεμβάσεις των μηχανικών της AC Schnitzer- στα 380 PS και στα 780 Nm. Σε σχέση, δηλαδή, με τη στάνταρ εκδοχή του μοντέλου, έχει κερδίσει 60 PS και 100 Nm, αντίστοιχα. Επίσης, ο V8 βενζινοκινητήρας των 4,4 l με τα δύο turbo της M850i έχει αυξήσει την απόδοσή του κατά 90 PS και 90 Nm, καθώς από τα εργοστασιακά 530 PS και 750 Nm έχει περάσει στα 620 PS και τα 840 Nm, αντίστοιχα.

Κατά τα άλλα, η AC Schnitzer έχει εξελίξει σπορ πίσω σιλανσιέ για την εξάτμιση, με ανάλογες απολήξεις, και ένα κιτ ανάρτησης που χαμηλώνει την απόσταση του οχήματος από το έδαφος κατά 20 χιλιοστά. Οπτικά, το πακέτο μπορεί να περιλαμβάνει εμπρός σπόιλερ από ανθρακόνημα, θυρίδες εξαερισμού στο καπό και φούστες στα μαρσπιέ, επίσης από ανθρακόνημα, καθώς και πίσω διαχύτη και μια σταθερή αερότομη κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό.