Η αγωνιστική Lamborghini Urus ST-X θα αποκτήσει και έκδοση δρόμου;


Αν η στάνταρ Lamborghini Urus σας φαίνεται προσγειωμένη μπορείτε να περιμένετε την έκδοση παραγωγής της αγωνιστικής Urus ST-X.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: Carspotter Jeroen
  • 5/11/2019

Από το 2020 η Lamborghini διοργανώνει πρωτάθλημα ενιαίου με το SUV της, την Urus, που φυσικά θα έχει και αντίστοιχη αγωνιστική έκδοση. Την ST-X η οποία δοκιμάζεται εντατικά στο Nürburgring. Μάλιστα στο βίντεο το παρόν δεν δίνει μόνο μια Urus, αλά συνολικά τρεις. Μια άσπρη, μια πράσινη και μια σκούρα γκρι(;).

Είτε πρόκειται για μουλάρια της αγωνιστικής είτε για εκδόσεις της που θα εμφανιστούν κανονικά στο μέλλον και θα έχουν κανονικά έγκριση τύπου για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους.

Παράλληλα θα έχουν, ως είθισται και διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση του σούπερ σπορ SUV. Για παράδειγμα η πράσινη έχει διαφορετική μάσκα που κατεβαίνει πιο χαμηλά, καθώς και άλλον πίσω προφυλακτήρα που μοιάζει αρκετά με αυτόν της ST-X.

Στη διάσημη γερμανική πίστα ήταν πάντως και το Urus Rescue Car, με μια μεγάλη σχάρα οροφής και τη ρεζέρβα να είναι τοποθετημένη εξωτερικά στο πίσω μέρος.

Στην αγωνιστική Urus ST-Χ o κινητήρας είναι ο ίδιος με αυτόν της έκδοσης παραγωγής. Δηλαδή ο bi-turbo V8 των 4.000 cc, που αποδίδει 650 PS και 850 Nm. Από την άλλη το βάρος του μεγάλου SUV έχει μειωθεί κατά μισό και πλέον tn, συγκεκριμένα κατά 550 kg, χάρη σε στοχευμένη «δίαιτα».

Το εσωτερικό θα ακολουθεί φυσικά τις επίσημες προδιαγραφές της FIA, με roll-cage, αγωνιστικό κάθισμα και σύστημα πυρόσβεσης.