H Alfa Romeo 4C «επικεφαλής» του WTCC


Το νέο Όχημα Ασφαλείας των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού.

  • 14/3/2014

Η Alfa Romeo 4C, το «Πιο Όμορφο Αυτοκίνητο του Κόσμου», όπως ψηφίστηκε στο 29ο Φεστιβάλ Αυτοκινήτου του Παρισιού, έχει και την άγριά του πλευρά - και αυτή είναι που επέλεξε η διοργανώτρια αρχή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού.

H ιταλίδα «πριμαντόνα», με ειδικό χρωματισμό, θα είναι το Όχημα Ασφάλειας των 12 φετινών διπλών αγώνων του WTCC, αρχής γενομένης από τον αγώνα που θα γίνει στις 12-13 Απριλίου σε μαροκινό έδαφος, στο Moulay El Hassan του Μαρακές.

Η Alfa 4C επιλέχθηκε ως το «Πιο Όμορφο Αυτοκίνητο του Κόσμου» σε ψηφοφορία που διοργάνωσε στην ιστοσελίδα του το Eurosport, διοργανώτρια αρχή του WTCC, σε συνδυασμό με την ομοσπονδία International Automobile Festival (IAF).

Πέραν της ομορφιάς της, όμως, η 4C προσεγγίζει με τις τεχνικές της προδιαγραφές πολλά από τα στοιχεία ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου: με την τοποθέτηση του αλουμινένιου κινητήρα 1750 Turbo στο κέντρο, με τη μετάδοση των 240 ίππων του στους πίσω τροχούς, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα των 250 χλμ./ώρα.

Κι ακόμη, με την κατανομή 40:60 μεταξύ των δύο αξόνων, με το κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο αμάξωμά της που ζυγίζει μόλις 895 κιλά και με τις δυνάμεις επιτάχυνσης και επιβράδυνσης που ξεπερνούν το 1 G. Η 4C διαθέτει, τέλος, και τον διακόπτη Alfa DNA, με το οποίο ο οδηγός μπορεί να επιλέξει αγωνιστικών προδιαγραφών ρυθμίσεις (Race mode).