H Alfa Romeo 4C Zeus είναι μια ιταλική θεότητα


Με την υπογραφή της Pogea Racing και 350 καθαρόαιμους ίππους η Alfa Romeo 4C είναι μια πραγματική θεότητα.

  • 22/11/2019

Μπορεί ηAlfa Romeo 4C να μην περιλαμβάνεται στα μελλοντικά πλάνα του ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών που πρόκειται να δημιουργηθεί με τη συγχώνευση του FCA και PSA Group, ωστόσο, το ιταλικό sportscar έχει τον τρόπο να διατηρείται στις καρδιές -και το μυαλό- όσων στοιχειωδώς εξασκούν το… άθλημα της οδήγησης.

Αυτήν τη φορά βέβαια χρειάστηκε και η συμβολή της Pogea Racing η οποία και ανέλαβε τη φροντίδα ενός αυτοκινήτου που φαντάζει δεκτικό σε οποιαδήποτε βελτίωση.

Από τη στιγμή μάλιστα που οι παρεμβάσεις της Pogea Racing δεν αφορούν αποκλειστικά το παρουσιαστικό του ιταλικού coupe αλλά επεκτείνονται και στα μηχανικά μέρη του, η υλοποίηση του γερμανικού βελτιωτικού οίκου αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Όπως είναι φυσικό την παράσταση κλέβει ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 1,75 λίτρων, η απόδοση του οποίου έφτασε από τους 245 ίππους στους 350 ίππους και τα 465 Nm ροπής.

H Pogea Racing ωστόσο δεν αρκέστηκε στη δίχως αμφιβολία εντυπωσιακή αύξηση της απόδοσης του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα, φροντίζοντας ώστε αναβαθμίσει τόσο το σύστημα μετάδοσης όσο και την ανάρτηση.

Στην πρώτη περίπτωση, το ημιαυτόματο κιβώτιο TCT απέκτησε συμπλέκτες κεραμικής σύνθεσης, νέο λογισμικό και πρόσθετο σύστημα ψύξης, ενώ η ανάρτηση τα πλήρως ρυθμιζόμενα ελατήρια/αμορτισέρ της KW.

Η γενναιόδωρη αύξηση της ισχύος σε συνδυασμό με τον περιορισμό του βάρους στα 879 κιλά (από 979 κιλά) επιτρέπει στην Alfa Romeo 4C να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, την ίδια στιγμή που η μέγιστη ταχύτητα φτάνει σύμφωνα με την Pogea Racing τα 304 χλμ./ώρα.

Η Alfa Romeo 4C Zeus θα παραχθεί σε μόλις δέκα αντίτυπα, εκ των οποίων τα τέσσερα έχουν ήδη βρει ιδιοκτήτη. Άλλωστε η τιμή της -βλέπε 50.100 ευρώ προ φόρων- δεν την καθιστά απαγορευτική για τους έχοντες τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα τετράτροχο με τις επιδόσεις της Ιταλίδας θεάς.