Η Alfa Romeo ετοιμάζει μεγαλύτερο SUV από την Stelvio


Η Alfa Romeo ετοιμάζει για το 2019 το μεγαλύτερο αυτοκίνητο στην ιστορία της, ένα SUV μεγαλύτερο από την Stelvio με ήπιο υβριδικό σύστημα και απόδοση γύρω στους 400 ίππους. 

  • 28/12/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ALFA ROMEO

Kαθώς οι επδιώξεις για ένα μεγαλύτερο sedan πάνω από την Giulia φαίνεται ότι παίρνουν αναβολή για μετά το 2021, έρχεται στο προσκήνιο μία νέα φήμη για μια διαφορετική προτεραιότητα της Alfa Romeo. Tην κατασκευή ενός μεγαλύτερου SUV, πάνω από την Stelvio, με θέσεις για επτά επιβάτες και αντιπάλους αυτοκίνητα όπως το Audi Q7, Mercedes GLE, ΒΜW X5 και Volvo XC90.

Αν όντως επαληθευτούν οι φήμες θα πρόκειται γαι το μεγαλύτερο αυτοκίνητο που κατασκεύασε ποτέ η εταιρία. Η κίνηση μοιάζει λογική για τα δεδομένα του γκρουπ FCA αφού με την ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα θα μπορούσε να εξελίξει ένα νέο μοντέλο σε μια αγορά που ούτως ή άλλως είναι η πιο δυναμικά ανερχόμενη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις που κυκλοφορούν, θα έχει κάποιας μορφής ηλεκτρική υποβοήθηση στον κινητήρα με ένα ελαφρύ υβριδικό σύστημα, 48V ηλεκτρικό σύστημα για την λειτουργία της τουρμπίνας, και δίλιτρο κινητήρα με απόδοση στην περιοχή των 400 ίππων.

Τις πληροφορίες αυτές έδωσε ο τεχνικός διευθυντής της εταιρίας Roberto Fedeli, o οποίος επεσήμανε ότι το νέο αυτοκίνητο θα είναι ίσως και 200 κιλά βαρύτερο, όχι μόνο εξαιτίας του μεγαλύτερου μεγέθους του αλλά και του υβριδικού συστήματος. Η εξέλιξή του βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο σε simulators και όλα δείχνουν θετικά σε ότι αφορά το σύστημα κίνησης.

Οι προβλέψεις για το πότε θα βγει στην παραγωγή κάνουν λόγο για το τέλος της δεκαετίας, ενώ μετά από αυτήν θα ακολουθήσει μία εντελώς νέα Giulietta. Ενώ εκκρεμεί και η απόφαση για το μέλλον της 4C, και για το αν θα κατασκευαστεί ένα εντελώς νέο μοντέλο από την αρχή ή θα υπάρξει μια μετεξέλιξη του μοντέλου που γνωρίζουμε.