Η Alfa Romeo Giulia GTA «χάνει» δύο πόρτες και κερδίζει την καρδιά μας


H coupe έκδοση της πανίσχυρης Alfa Romeo GTA φέρνει στην επιφάνεια τους ευσεβείς πόθους κάθε φανατικού οπαδού της μιλανέζικης φίρμας.

  • 11/3/2020

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο συνηθίζει να λέει ο σοφός ελληνικός λαός και ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς με το λαϊκό ρητό παρατηρώντας την Alfa Romeo Giulia GTA να μετασχηματίζεται σε ένα υπέροχο coupe.

Για όσους δεν έχουν ακολουθήσει τις τελευταίες εξελίξεις στις τάξεις της Alfa Romeo, η Giulia GTA αποτελεί την κορυφαία έκδοση του ιταλικού sport sedan η οποία και αποκαλύφθηκε προσφάτως δείχνοντας τα δόντια του στον ανταγωνισμό με τους 540 ίππους του διπλά υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των 2,9 λίτρων, το μικρότερο κατά 100 κιλά βάρος και τον ακραίο αεροδυναμικό σχεδιασμό.

Δεν παύει, βέβαια, να αποτελεί ένα sedan γεγονός που δίνει τροφή για σκέψη και… φαντασία σε όσους θα ήθελαν να δουν την Alfa Romeο να περνά στην παραγωγή ένα αυθεντικό coupe υψηλών επιδόσεων, έστω κι αυτό θα είναι αναγκασμένο να ακολουθήσει τις σχεδιαστικές επιταγές μιας καλοβαλμένης μπερλίνας.

Με δύο πόρτες λιγότερες και περίσσια τη γοητεία που προκύπτει από το αναμφίβολο ταλέντο των Ιταλών να δημιουργούν θελκτικές προτάσεις, η ψηφιακώς αποτυπωμένη Alfa Romeo Giula GTA Coupe όχι μόνο διαθέτει τις απαραίτητες σχεδιαστικές αποστάσεις από την τετράθυρη εκδοχή της αλλά και τον τρόπο να απευθύνεται σε ένα διαφορετικό κοινό.

Για την ώρα, πάντως, η δημιουργία ενός coupe που θα βασίζεται στην ήδη γνωστή Alfa Romeo Giulia δεν συνιστά τίποτα περισσότερα από μια ανεπιβεβαίωτη φήμη που κυκλοφορεί εδώ και καιρό στους διαδρόμους του FCA Group, δίνοντας το έναυσμα στους απανταχού λάτρεις της μιλανέζικης φίρμας ότι πολύ σύντομα θα προσθέσουν ένα ακόμα τετράτροχο στη λίστα με τα τετράτροχα ενός ονειρικού garage.