Η Alfa Romeo Giulia GTAm με την «υπογραφή» του Kimi Raikkonen (Video)


Δείτε τον Kimi Raikonen πίσω από το τιμόνι των νέων Giulia GTA και GTAm στη θρυλική πίστα του Balocco, εκεί που έχουν εξελιχθεί τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Alfa Romeo.

  • 24/6/2021

Ο Φινλανδός Παγκόσμιος πρωταθλητής και οδηγός της Alfa Romeo Racing – ORLEN Formula 1 Team οδήγησε τις νέες μοναδικές δημιουργίες της Alfa Romeo στην εμβληματική πίστα της ιταλικής μάρκας στο Balocco, στο πλαίσιο των τελικών δοκιμών στις εκδόσεις παραγωγής των Giulia GTA και GTAm.

Η τελική δοκιμή πιστοποίησης, έρχεται σε συνέχεια της συμμετοχής των Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi, στην εξέλιξη των αεροδυναμικών βοηθημάτων για τα δύο μοντέλα από την Sauber Engineering.

Σε συνέχεια των δοκιμών που πραγματοποίησε με τις πρωτότυπες εκδόσεις των νέων Giulia GTA και GTAm, ο Φινλανδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής επέστρεψε στο κέντρο εξέλιξης του Balocco πριν μερικές ημέρες για να αξιολογήσει το τελικό αποτέλεσμα των εκδόσεων παραγωγής των κορυφαίων συλλεκτικών σπορ σεντάν της Alfa Romeo. Γνωστός για την ευθύτητα του χαρακτήρα του, ο “Iceman” δεν δίστασε να δηλώσει: «Μου αρέσει πολύ. Έχουμε ένα αυτοκίνητο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή βάση και παράλληλα να το οδηγήσεις στην πίστα, εκεί που πραγματικά μπορείς να το απολαύσεις.»

Ο Kimi Räikkönen ανέλυσε τις αλλαγές που έγιναν στο αυτοκίνητο, κυρίως σε επίπεδο αεροδυναμικής απόδοσης. Ήδη είχε ασχοληθεί με αυτό το θέμα κατά τις δοκιμές εξέλιξης, παρέχοντας πολύτιμες παρατηρήσεις τόσο για την εμπρός αεροτομή όσο και το πίσω ρυθμιζόμενο σπόιλερ. Αλλαγές παράλληλα έγιναν και στη συνολική ισορροπία του συνόλου, με την εφαρμογή νέων στοιχείων στο πάτωμα του αυτοκινήτου και τον πίσω διαχύτη. Ποια όμως είναι η άποψη του Kimi; «Είναι σαφώς καλύτερο στις υψηλές ταχύτητες σε επίπεδο ισορροπίας. Το μπροστά μέρος δείχνει να έχει χαμηλώσει κάνοντας το αυτοκίνητο να αλλάζει κατεύθυνση πιο γρήγορα. Είναι γρήγορο, φιλικό και ανταποκρίνεται άμεσα στις εντολές του οδηγού.»

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο Kimi Räikkönen, επιστρέφει στο ρόλο του ως πατέρας δύο μικρών παιδιών, τα οποία πηγαίνει στο σχολείο. Κάτω από αυτό το πρίσμα θεωρεί ότι η Giulia GTA είναι η τέλεια μίξη μεταξύ ενός καθημερινού αυτοκινήτου και ενός αυτοκινήτου για την πίστα.

Με αυτή τη δοκιμή, ο κύκλος της διαδικασίας εξέλιξης έκλεισε, με τους οδηγούς της Formula 1 να έχουν δώσει πολύτιμες πληροφορίες στους μηχανικούς της Alfa Romeo. Η Alfa Romeo εμπιστεύθηκε την Sauber Engineering για την παραγωγή των περισσοτέρων τμημάτων από ανθρακονήματα που φέρουν οι GTA και GTAm. Αυτά περιλαμβάνουν το νέο εμπρός προφυλακτήρα, τα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα καθώς και τις εμπρός και πίσω αεροτομές (ρυθμιζόμενες στην περίπτωση της GTAm). Παράλληλα ο νέος πίσω διαχύτης εξασφαλίζει στα δύο μοντέλα υψηλές τιμές αρνητικής άντωσης, επιτυγχάνοντας τριπλάσια απόδοση σε σχέση με την ήδη εξαιρετική επίδοση της Giulia Quadrifoglio σε αυτό τον τομέα.