H Alfa Romeo Giulia QV κόντρα στην BMW M4 και στο Audi RS5 (Video)


H αφρόκρεμα της κατηγορίας των μεσαίων διαστάσεων τετράτροχων της ευρωπαϊκής αγοράς κοντράρεται σε μια μάχη σώμα με σώμα.

  • 6/9/2020

Δεν θα ήταν υπερβολή αν ισχυριστεί κανείς ότι η Alfa Romeo Giulia δημιουργήθηκε για έναν και μόνο σκοπό. Για να αποδείξει στους φίλους και τους εχθρούς της μιλανέζικης φίρμας ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον κατά βάση γερμανόφωνο ανταγωνισμό της.

Μάλιστα, η κόντρα της Giulia με τις αντίστοιχες προτάσεις της Audi, της BMW ή ακόμα και της Mercedes πήρε μυθικές διαστάσεις εκείνη ακριβώς τη στιγμή που η κορυφαία έκδοση του ιταλικού sedan πάτησε για πρώτη φορά τα ελαστικά της στην άσφαλτο.

Πρόκειται για την τετρακίνητη έκδοση QV, η οποία εφοδιάζεται με έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,9 λίτρων και απόδοσης 510 ίππων.

Με φόντο της επιδόσεις της Alfa Romeo Giulia QV στην πίστα του Nurburgring αλλά και έξω από αυτήν, οι συζητήσεις για το αν η ιταλική πρόταση είναι αντάξια των υψηλών προσδοκιών άναψαν χωρίς απαραίτητα να καταλήγουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Τις δικές του απαντήσεις για το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην Alfa Romeo Giulia QV, το Audi RS5, BMW M4 επιχειρεί να δώσει και το CarWow με τον δικό του απλοϊκό αλλά απολύτως κατανοητό τρόπο.

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο News Google για να μην χάνετε είδηση!

Η ευθεία ενός αεροδρομίου μετατράπηκε για μια ακόμα φορά στο πεδίο δοκίμων, στο οποίο οι τρεις προτάσεις κλήθηκαν να καταθέσουν τα διαπιστευτήριά τους. Στις δοκιμασίες της επιτάχυνσης  από στάση, εν κινήσει και σε εκείνη της επιβράδυνσης.

Το video που ακολουθεί αποκαλύπτει και τον νικητή, ο οποίος έστω και την τελευταία στιγμή κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα.