Η Alfa Romeo Giulia TI Super πρωταγωνιστεί στο «Winter Marathon 2013»


Το 25ο «Winter Marathon» θα πραγματοποιηθεί 25-27 Ιανουαρίου στη Μαντόννα Ντι Καμπίλιο.

  • 25/1/2013

Το 25ο «Winter Marathon» θα πραγματοποιηθεί 25-27 Ιανουαρίου στη Μαντόννα Ντι Καμπίλιο. Αυτό το συναρπαστικό τεστ αξιοπιστίας ιστορικών αυτοκινήτων είναι, λόγω του αριθμού των συμμετοχών, αλλά και της ποιότητας των αυτοκινήτων που παίρνουν μέρος, το τρίτο σημαντικότερο αγωνιστικό γεγονός στην Ιταλία, μετά από το Mille Miglia και το Gran Premio Nuvolari.

Με το υπέροχο σκηνικό των βουνών του Τρέντο, το κοινό και οι φίλαθλοι θα είναι σε θέση να θαυμάσουν την Alfa Romeo Giulia TI Super από τη συλλογή Alfa Romeo Historic Motoring, ειδικά προετοιμασμένη να λάβει μέρος στον διαγωνισμό, ο οποίος εκτός από εντυπωσιακός, δεν παύει να είναι και δύσκολος εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Η Giulia TI Super του 1963 είναι η πιο σπάνια και περίβλεπτη των Giulia. Μία έκδοση «έτοιμη για αγώνα», από την οποία παρήχθησαν 501 αυτοκίνητα, σχεδόν όλα στο χρώμα "Biancospino", με το έμβλημα Quadrifoglio και με χαμηλωμένο σασί για ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Η «TI Super» ήταν ένα από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που επέτρεψε την ανάπτυξη μιας γενιάς οδηγών, οι οποίοι στη συνέχεια πέρασαν σε μεγαλύτερες κατηγορίες, αφού πρώτα έγιναν διάσημοι μέσα από τις νίκες τους πίσω από το τιμόνι της Alfa Romeo.

Η Giulia TI Super προορίζεται ιδιαίτερα για αγώνες δρόμου: δεν είναι τυχαίο ότι μεταξύ των πιο σημαντικών ιστορικών της στιγμών είναι η εξαιρετική νίκη στο «Tour de France Auto» του 1963 με τους Masoero και Maurin.

Τεχνικά, η Giulia αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην κατηγορία της, αυξάνοντας τα standards: οι τέσσερις κύλινδροι της Alfa Romeo, ο διπλός άξονας και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά έγιναν πραγματικότητα σε αυτό το σασί. Όπως άλλωστε αναφέρει το διαφημιστικό μήνυμα εκείνης της εποχής, «σχεδιάστηκε από τον άνεμο».