Η Αlfa Romeo πετάει το γάντι στους Γερμανούς με την Giulia GTA των 620 PS


H Alfa Romeο ανεβάζει τον πήχη των επιδόσεων δημιουργώντας μια νέα έκδοση για την Giulia η οποία θα φέρει τα διακριτικά GTA και έναν εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 620 ίππων.

  • 23/1/2020

Αν μέχρι σήμερα θεωρούσατε ότι η Alfa Romeo είχε πει την τελευταία της κουβέντα με την εξακύλινδρη Giulia Quadrifoglio των 510 ίππων τότε κάνατε λάθος.

Η μιλανέζικη φίρμα είναι έτοιμη να πετάξει και πάλι το γάντι στους Γερμανούς ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τον πήχη στην κατηγορία των πολυτελών sedan υψηλών επιδόσεων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λοιπόν, η Alfa Romeo Giulia πρόκειται πολύ σύντομα να αποκτήσει τα διακριτικά GTA και την ισχύ των 620 ίππων διεκδικώντας εκ νέου την κορυφή της κατηγορίας της.

Κάτω από το καπό της Giulia GTA θα διατηρηθεί το διπλά υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας, ο οποίος θα δεχθεί τις απαραίτητες αναβαθμίσεις ώστε να φτάσει από τους 510 στους 620 ίππους.

Εξίσου εντυπωσιακή αναμένεται να είναι και η αύξηση στη μέγιστη τιμή της ροπής, η οποία σήμερα φτάνει τα 600 Nm.

Το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων της ZF είναι εκείνο που θα επιφορτιστεί με το έργο της μετάδοσης της κίνησης στους πίσω τροχούς, ωστόσο, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η παρουσία ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης ανάμεσα στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου.

Παράλληλα, οι Ιταλοί θα επιχειρήσουν να μειώσουν και το συνολικό βάρος της συγκεκριμένης έκδοσης, προσδοκώντας να επιστρέψουν στην κορυφή της κατηγορίας των premium sedan υψηλών επιδόσεων.

Η αποκάλυψη της Alfa Romeo Giulia GTA των 620 ίππων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 110 γενέθλια της μιλανέζικης φίρμας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τελευταία φορά που μια Alfa Romeo Giulia φιλοξένησε τα διακριτικά GTA στις μεταλλικές επιφάνειές της ήταν τη δεκαετία του 1975 όταν και τερματίστηκε η παραγωγή της GTA 1300 Junior.