Η Alfa Romeo Tonale φόρεσε «στολή» και μπήκε στην Yπηρεσία του Νόμου (photos-video)


Αυτή είναι η πρώτη Alfa Romeo Tonale που μεταμορφώνεται σε περιπολικό και εντάσσεται στον στόλο της ιταλικής αστυνομίας.

  • ΦΩΤΟ: BERTAZZONI
  • 18/1/2023

Παραδοσιακά η ιταλική αστυνομία επιλέγει συχνά μοντέλα της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας για να εντάξει στον στόλο των οχημάτων της. Η νέα Alfa Romeo Tonale δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και ήδη τρέχει μία μεγάλη παραγγελία, 1.000 περίπου μονάδων, που αναμένεται να παραδοθούν σταδιακά εντός του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο η Δημοτική Αστυνομία του Bardolino, στη βόρεια Ιταλία, δεν μπορούσε να περιμένει και αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα την διαδικασία και να βάλει το ιταλικό SUV στην υπηρεσία του. Η μετατροπή του αυτοκινήτου σε περιπολικό έγινε από τον γνωστό -για αυτές τις εργασίες- ιταλικό οίκο Bertazzoni.

Όπως μπορείτε να δείτε η Tonale έχει μαύρο χρώμα και περιμετρικά τρέχει ένα αυτοκόλλητο με τις λέξεις Polizia Locale (τοπική αστυνομία). Στην οροφή έχει μπει ο απαραίτητος για αστυνομικό όχημα φάρος ενός επιπλέον led φώτα έχουν τοποθετηθεί χαμηλά στη μάσκα και στον πίσω προφυλακτήρα ώστε το όχημα να κάνει αισθητή την παρουσία του όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Αλλαγές έγιναν και στο εσωτερικό με την αναπροσαρμογή του χώρου αποσκευών, ενώ εντός του οχήματος υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός για να φέρνουν εις πέρας οι αστυνομικοί τις αποστολές τους: σύστημα επικοινωνίας, πυρσοί, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κ.α.

H Tonale της αστυνομίας του Bardolino εφοδιάζεται με τον βασικό κινητήρα της γκάμας που έχει χωρητικότητα 1,5 lt, αποδίδει 130 PS και 240 Nm ροπής ενώ συνδυάζεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT των 7 σχέσεων.

Δείτε την αστυνομική Alfa Romeo Tonale εν δράσει...