H Alfa Romeo χρειάζεται κάτι σαν αυτή την TZ4!


Η εκπληκτική δημιουργία με τα σήματα της Alfa Romeo ονομάζεται TZ4 και είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η ιταλική μάρκα!

  • 10/5/2021

Ενώ η Alfa Romeo παράγει ενδιαφέροντα αυτοκίνητα, η γκάμα είναι πιο πολύ περιορισμένη από ποτέ. Οι Giulia και Stelvio έχουν απαράμιλλο ντιζάιν, αυτό που ιστορικά έχει κάνει διάσημη την ιταλική μάρκα. Σίγουρα όμως δεν υπάρχει κανένα τρέχον μοντέλο που έχει την εντυπωσιακή εμφάνιση σαν αυτή του 8C Competizione. Εκεί έρχεται αυτή η ιδέα του Samir Sadikhov, ενός επαγγελματία σχεδιαστή αυτοκινήτων που έχει εργαστεί στο παρελθόν για τις Genesis και Lamborghini.

Η εκπληκτική δημιουργία του με τα σήματα της Alfa Romeo που βλέπουμε ονομάζεται TZ4 και πήρε έμπνευση από τη σειρά TZ των Alfa Romeo Giulia που δημιούργησε η ιταλική μάρκα με τη Zagato τη δεκαετία του 60.

Το πρώτο πράγμα που τραβά την προσοχή μας στο TZ4 είναι το πανέμορφο σχήμα που μοιάζει πολύ με τα αυθεντικά μοντέλα TZ και το TZ3 με βάση το Dodge Viper που έχτισαν οι Alfa Romeo και Zagato περίπου μια δεκαετία πριν.

Ως εκ τούτου, η οροφή του TZ4 εκτείνεται πιο πίσω από ό, τι συνήθως θα περίμενε κανείς από ένα κουπέ όπως αυτό και περιλαμβάνει ένα σχεδόν οριζόντιο κάλυμμα κινητήρα από γυαλί.

Είναι δε το μπροστινό μέρος που είναι πιθανώς η αγαπημένη μας γωνία. Οι προβολείς είναι μέσα σε κομψές μονάδες LED, ενώ η μυτερή μύτη έχει μια υπέροχη μάσκα σε σήμα θυρεού που τραβάει πραγματικά το μάτι. Στη συνέχεια, φτάνουμε στην κοφτερή κουκούλα με κομψές καμπύλες και δίχρωμο ασημί και κόκκινο χρώμα.

Από πίσω, η πανέμορφη εμφάνιση συνεχίζεται με κυκλικά φώτα LED με στιλ που ταιριάζει όμορφα στο ρετρό σχεδιασμό του αυτοκινήτου. Επίσης, στο πίσω μέρος υπάρχουν διπλές απολήξεις για την εξάτμιση και τονισμένος διαχύτης.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.