H Αlpine ίσως γίνει ηλεκτρική για να επιβιώσει


Μέσα στο γενικότερο μεγάλο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Renault η αναγεννημένη Alpine φαίνεται να έχει σοβαρό πρόβλημα στο να συνεχίσει να υπάρχει

  • 30/5/2020

Η επιστροφή του ονόματος Alpine το 2017 χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από όλους, ιδίως όταν το αυτοκίνητο που την συνόδεψε, η Α110 ανταποκρινόταν πλήρως και με το παραπάνω στην ιστορία και τα στάνταρ της ιστορικής μάρκας. 

Παρά το γεγονός ότι τα νούμερα των πωλήσεων ήταν φυσιολογικά μικρά, η A110 θεωρείται από όλους ένα επιτυχημένο αυτοκίνητο, κυρίως γιατί ανταποκρίνεται στον μέγιστο βαθμό στο σπορ ζητούμενο αυτής της μικρής κατηγορίας οχημάτων.

Όμως η Renault βρίσκεται ξεκινά αυτό το διάστημα ένα ευρύ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της γκάμας της και των λειτουργικών εξόδων της. Και η Alpine φαίνεται να μην έχει εξασφαλίσει από τώρα την θέση της στο μέλλον της γαλλικής εταιρίας, με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι θα κλείσει.

Νεότερες  πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο βρετανικό Autocar θέλουν την Αlpine να επιβιώνει δια του εξηλεκτρισμού. Σε δηλώσεις του προέδρου της Renault Jean Dominique Senard, υποστηρίζει ότι "η Alpine είναι μία πολύ όμορφη μάρκα και πρέπει να δούμε προσεκτικά πως θα την χειριστούμε στο μέλλον ώστε να προσθέσει αξία στο γκρουπ". 

Το θέμα που έχει προκύψει αφορά το εργοστάσιο στην Διέπη, όπου κατασκευάζεται η Alpine, και το οποίο θα δοθεί για την παραγωγή των ηλεκτρικών μοντέλων. Έτσι προκύπτει και η φήμη που θέλει την Alpine να μετατρέπεται σε μάρκα ηλεκτρικών, με ένα σούπερ σπορ μοντέλο με EV τεχνολογία. Όλα πάντως θα λυθούν με την σειρά τους, όταν θα αναλάβει τα ηνία το καινούργιο αφεντικό της Renault, o Luca de Meo, μέσα στον Ιούλιο.