H Alpine παρουσιάζει μια «ριζοσπαστική» έκδοση της Α110 στις 4 Οκτωβρίου (photos)


Η γαλλική εταιρία δημοσίευσε teaser φωτογραφίες από το νέο μοντέλο, που θα προσφέρει «απόλυτες επιδόσεις και συναρπαστικές αισθήσεις» σε πίστες και δρόμους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: ALPINE
  • 28/9/2022

H ανανέωση της σειράς Α110 στην αρχή του έτους δεν ήταν η τελευταία κίνηση της Alpine, η οποία θα παρουσιάσει στις 4 Οκτωβρίου μία εντελώς νέα έκδοση της γκάμας, την A110 R.

Η εταιρία υπόσχεται ότι το νέο αυτοκίνητο θα είναι «ριζοσπαστικό». Γι’ αυτό το λόγο περιλαμβάνει το γράμμα R στο όνομά του (radical). Πρόκειται για μια νέα έκδοση της sport coupe σειράς, η οποία θα «αποκαλυφθεί» στο κοινό στο πλαίσιο του Grand Prix της Suzuka, στην Ιαπωνία.

Τι πρέπει να περιμένουμε από την A110 R; «Απόλυτες επιδόσεις και συναρπαστικές αισθήσεις σε πίστες και δρόμους», όπως αναφέρει η εταιρία. Μία έκδοση ακόμα πιο «επιθετική» και ελαφρύτερη από τις υπάρχουσες, εμπνευσμένη από τους αγώνες. Θα είναι επικεντρωμένη για χρήση σε πίστες, ωστόσο η Alpine ξεκαθαρίζει ότι θα μπορεί νόμιμα να κυκλοφορεί και στους δρόμους, χωρίς να έχει πρόβλημα με τις σχετικές προδιαγραφές που απαιτούνται.

Η Alpine έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser φωτογραφίες, οι οποίες δεν αποκαλύπτουν ούτε στο ελάχιστο την τελική μορφή του μοντέλου. Αντίθετα, επέλεξε να κυκλοφορήσει μια σειρά σχεδίων, που δείχνουν διάφορα μέρη του.

Βάσει αυτών, η A110 R θα έχει, μεταξύ άλλων, νέο αεροδυναμικό πακέτο, αναβαθμισμένα τμήματα ανάρτησης, νέο κάλυμμα κινητήρα, μεγάλο διαχύτη, νέες ζάντες αλουμινίου και νέα bucket καθίσματα. Συνολικά το κιτ αμαξώματος θα διαφοροποιεί αρκετά το μοντέλο από την υπάρχουσα έκδοση, ενώ αναμένεται να είναι και ελαφρύτερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στον κινητήρα, κάτι που σημαίνει ότι ο 4κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος 1,8 L, τοποθετημένος στο κέντρο, που προέρχεται από το Renault Megane RS, θα εξακολουθεί να αποδίδει ισχύ 300 PS και 340 Nm ροπής. Ωστόσο, οι επιδόσεις του μπορεί να βελτιωθούν, με δεδομένο την αναμενόμενη καλύτερη αναλογία PS ανά kg.

Η Α110 R θα παρουσιαστεί την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 13:30 στην Ιαπωνία, ενώ θα ακολουθήσει η ευρωπαϊκή πρεμιέρα της στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, που ανοίγει τις πύλες της στις 17 Οκτωβρίου.