Η Alpine στο Le Mans, το 2021


Όπως έγινε γνωστό, την επόμενη χρονιά η Alpine θα συμμετέχει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, φυσικά και στον θρυλικό αγώνα «24 Ώρες του Le Mans».

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 14/9/2020

Έπειτα από την ανακοίνωση ότι από το 2021 η Alpine θα λάβει μέρος στην Formula 1 (με το μονοθέσιο της Renault, η ομάδα της οποίας θα μετονομαστεί έτσι), έγινε γνωστό ότι η εταιρεία από τη Διέππη θα συμμετέχει την επόμενη χρονιά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, στην κορυφαία κατηγορία «LMP1» του θεσμού, όπως και στον θρυλικο αγώνα «24 Ώρες του Le Mans».

Σύμφωνα με τον κ. Patrick Marinoff, Γενικός Διευθυντής της Alpine, το αυτοκίνητο με το οποίο θα συμμετέχει η ομάδα θα βασίζεται σε σασί του γαλλικού ομίλου «ORECA» («Organisation Exploitation Compétition Automobiles») και θα έχει κινητήρα της βρετανικής «Gibson Technology». Η αγωνιστική ομάδα της Alpine θα στελεχωθεί από τα μέλη της Signatech, της γαλλικής ομάδας η οποία λαμβάνει μέρος στο θεσμό, στην κατηγορία «LMP2». Η Signatech έχει εξελίξει και μια αγωνιστική έκδοση της A110 για ράλι (φωτογραφία επάνω). Ο κ. Marinoff είπε σχετικά: «Τώρα, είναι κατάλληλη η συγκυρία για να συμμετέχει η Alpine στην κατηγορία LMP1. Η Renault έχει ξεκάθαρη και έντονη φιλοδοξία να τη μετατρέψει στη σπορ μάρκα του Ομίλου, συνεπώς είναι λογικό να αυξήσει το εύρος δραστηριοτήτων της Alpine».

Όπως έγινε γνωστό, την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Luca de Meo, o νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Renault, έστειλε ένα εσωτερικό μήνυμα στα στελέχη αυτού στο οποίο –μεταξύ άλλων– αναφέρει ότι θα ήθελε να διευρύνει την γκάμα των μοντέλων της Alpine, δίνοντας προτεραιότητα στη δημιουργία μιας targa έκδοσης της A110.