Η AMG θα κατασκευάζει και ηλεκτρικά σπορ μοντέλα


Οι καιροί αλλάζουν και έτσι και η AMG βλέπει ως το επόμενο στάδιο των δραστηριοτήτων της τόσο τον εξηλεκτρισμό όσο και την ηλεκτροκίνηση.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/10/2019

H AMG χρησιμοποιεί πανίσχυρα τετρακύλινδρα σύνολα για τα μικρά της μοντέλα και θηριώδεις V8 bi-turbo για τα μεγαλύτερα. Στο μέλλον όμως θα αποστασιοποιηθεί από τους εξελιγμένους κινητήρες εσωτερικής καύσης, αποκλειστικά βενζίνης και θα ασχοληθεί και με τα σπορ ηλεκτρικά μοντέλα. Και μάλιστα όχι μόνο βελτιώνοντας τα αντίστοιχα της Mercedes αλλά δημιουργώντας και ένα ανεξάρτητο. Αποκλειστικά δικό της.

Τη στροφή αυτή της AMG την επιβεβαίωσε πρόσφατα ο νέος ισχυρός άντρας της Daimler και κατά συνέπεια και της Mercedes που ανήκει στο συγκεκριμένο όμιλο, ο Ola Kallenius. Στόχος του Σουηδού είναι η εξέλιξη της AMG, της οποίας ήταν ο επικεφαλής πριν από μερικά χρόνια, να είναι τέτοια ώστε ο τύπος και το είδος του κινητήρα να μην παίζει καθοριστικό ρόλο.

Αυτό που θα παίζει θα είναι η εμπειρία που θα αποκομίζει ο πελάτης και αυτός είναι ο λόγος που ο Kallenius δήλωσε πως «ξεκινάμε να εργαζόμαστε όχι μόνο πάνω σε εξηλεκτρισμένα μοντέλα με τα σήματα της AMG αλλά και στα πρώτα πλήρως ηλεκτρικά».

Μπορεί να μην δόθηκαν περαιτέρω εξηγήσεις αλλά είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο πως η AMG θα εξελίσσει πιο ισχυρές και πιο σπορ εκδόσεις των μοντέλων της γκάμας της υπομάρκας EQ. Όσο για το αυτόνομο ηλεκτρικό μοντέλο της AMG, που θα μπορούσε να είναι η εξέλιξη του EQ Silver Arrow του παρελθόντος είναι εφικτό να είναι έτοιμο σε πέντε χρόνια από τώρα.