H αναβίωση της Brabham είναι γεγονός


Όπως ανακοινώθηκε επίσημα στη Μεγάλη Βρετανία, στον χάρτη αναμένεται σύντομα να μπει μία νέα αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά με ιδιαίτερα βαρύ όνομα από το παρελθόν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/2/2018

Πρόκειται για την Brabham Automobiles, ισχυρός άντρας της οποίας είναι ο David Brabham. Νικητής στο παρελθόν των 24 Ωρών του Le Mans και κυρίως γιός του κορυφαία πιλότoυ Jack Brabham. O οποίος εξακολουθεί να είναι ο μοναδικός στην ιστορία που έχει στεφθεί πρωταθλητής στην F1 οδηγώντας μονοθέσιο που είχε το όνομά του.

Η τελευταία παρουσία της Brabham στη Φόρμουλα 1 πηγαίνει πίσω στο 1992, ενώ από το 1987 η ομάδα -και η ονομασία- έχει περάσει στην κυριότητα του Bernie Ecclestone. Ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα εμπλέκεται και με την καινούργια εταιρεία.

Για την οποία ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα εστιάσει στα σπορ αυτοκίνητα ή αν ασχοληθεί π.χ. και με τα SUV. Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι πως η νεόκοπη Brabham Automobiles, που έχει σαν πρότυπο τη ΜcLaren, θα προσπαθήσει να εμπλακεί εκ νέου στην F1. Πιθανότητα με μια συνεργασία, που μπορεί να φτάσει μέχρι και την εξαγορά, της Force India που αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα.