H ανανεωμένη Rolls-Royce Phantom «ξηλώνει» το δέρμα για χάρη του μπαμπού (video)


Η 8η γενιά της εμβληματικής Rolls-Royce Phantom, μετά από πέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας, προχωρά σε μια διακριτική ανανέωση.

  • 13/5/2022

Κάποιοι την τοποθετούν στην κορυφή της λίστας με τα κορυφαία αυτοκίνητα στον κόσμο. Η πολυτέλεια που αναβλύζει σε κάθε εκατοστό της 8ης γενιάς της Rolls-Royce Phantom δεν χρειάζεται μεγεθυντικό φακό για να τη δει κανείς.

Οι Βρετανοί όμως δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια προσεκτική ανανέωση του εντυπωσιακού sedan που κυκλοφόρησε το 2017, προκειμένου να συνεχίσουν να ικανοποιούν τα ακριβά γούστα των αγοραστών της.

Οι σχεδιαστικές αλλαγές, τόσο στην στάνταρ έκδοση όσο και στην Extended, ξεκινούν από το εμπρός μέρος όπου έχει προστεθεί μια γυαλιστερή οριζόντια γραμμή ανάμεσα στα φώτα ημέρας και την γρίλια, με τον κατασκευαστή να στοχεύει σε μια πιο «αιχμηρή» όψη.

Μετά από απαίτηση πελατών η επιβλητική γρίλια εφοδιάστηκε με μαύρο περίβλημα ενώ το ίδιο συνέβη και περιμετρικά του παρμπρίζ και των παραθύρων.

Η πλαϊνή όψη ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο με την προσθήκη δύο διαθέσιμων επιλογών για τις ζάντες. Η πρώτη φέρει τριγωνικά σχήματα και προσφέρεται με γυαλιστερό φινίρισμα, ενώ στη δεύτερη συναντάμε έναν δισκοειδή σχεδιασμό που γυρίζει τον χρόνο πίσω, με το στιλ να θυμίζει αρκετά τον ρομαντισμό των αυτοκινήτων της Rolls-Royce στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Στο εσωτερικό η Rolls-Royce Phantom πάτησε… φρένο στις παρεμβάσεις και αποφάσισε να προχωρήσει με μικρές, αλλά στοχευμένες αλλαγές. Η μία αφορά το τιμόνι το οποίο έχει γίνει πιο λεπτό παρέχοντας καλύτερο κράτημα στον οδηγό - ο οποίος στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι και ο κάτοχος.

Από εκεί και πέρα στα πίσω καθίσματα, οι πελάτες με έντονες περιβαλλοντικές ευαισθησίες, έχουν τη δυνατότητα να... γυρίσουν την πλάτη στο δέρμα και να επιλέξουν το πακέτο Phantom Platino. Αυτό προσφέρει μία επένδυση που συνδυάζει ένα ύφασμα ιταλικής προέλευσης και ένα που αποτελείται από ίνες μπαμπού.

Τέλος, αναφορικά με τα κινητήρια σύνολα η ναυαρχίδα της Rolls-Royce συνεχίζει να εφοδιάζεται με τον twin-turbo V12 των 6.75 λίτρων που φέρει την υπογραφή της BMW και η δύναμή του φτάνει τους 571 PS/5.000 rpm ενώ η μέγιστη ροπή είναι στα 900 Nm/1.700 rpm.

Δείτε το video…