Η απόλυτη ιαπωνική μονομαχία: Toyοta GR Corolla εναντίον Honda Civic Type R (video)


Μπορεί οι αριθμοί να δίνουν προβάδισμα στο Type R ωστόσο μέσα στην πίστα τα δεδομένα αλλάζουν και η τετρακίνηση της GR Corolla παίζει τον ρόλο της.

  • 5/1/2023

Η Toyota GR Corolla και το Honda Civic Type R είναι δύο νέα αυτοκίνητα που παρουσιάστηκαν το 2022 και έκλεψαν τις εντυπώσεις τόσο με την εμφάνιση όσο και με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Ο κόσμος της αυτοκίνησης περίμενε για καιρό την αποκάλυψή τους και πλέον ήρθε η στιγμή τα δύο μοντέλα να μπουν στην πίστα και να αποδείξουν στην πράξη τη δύναμή τους.

Την ιαπωνική κόντρα που θα δείτε στο παρακάτω video στήθηκε από το κανάλι Throttle House στην πίστα Willow Springs International Raceway, στην Καλιφόρνια.

Με μία πρώτη ματιά οι αριθμοί δίνουν προβάδισμα στο θρυλικό μοντέλο της Honda το οποίο εφοδιάζεται με έναν turbo τετρακύλινδρο κινητήρα των 2,0 lt που αποδίδει 329 ίππους. Η δύναμη μεταφέρεται στον μπροστινό άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβώτιου ταχυτήτων των 6 σχέσεων.

Από την άλλη η GR Corolla εφοδιάζεται με τον γνωστό τρικύλινδρο 1.600άρη με τους 304 ίππους και τετρακίνηση. Το μοντέλο που εμφανίζεται στο video είναι η sport έκδοση Morizo η οποία έχει πετάξει από πάνω της τα περιττά βάρη ενώ το iMT μηχανικό κιβώτιο των έξι σχέσεων έχει κοντή κλιμάκωση.

Το πως εξελίσσεται η ιαπωνική μονομαχία θα σας αφήσουμε να το ανακαλύψετε μόνοι σας πατώντας play στο παρακάτω video…