Η απόλυτη ηλεκτρική κόντρα: Τesla Model S Raven vs Porsche Taycan Turbo S


Η άφιξη των ηλεκτρικών μοντέλων έχει δημιουργήσει ένα καινούργιο σταρ σύστεμ στο οποίο κάποιος θα πρέπει να επικρατήσει. Και ιδού τα αποτελέσματα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/8/2020

Οι μάχες ανάμεσα στα ηλεκτρικά μοντέλα μόλις τώρα αρχίζουν να ζεσταίνονται, και σίγουρα αυτή εδώ είναι η πιο συζητημένη και με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο λόγος για την κόντρα μεταξύ των δύο ισχυρότερων ηλεκτρικών μοντέλων ευρείας παραγωγής, του Tesla Model S το οποίο μάλιστα διαθέτει και το νέο πρόγραμμα Chettah Stance για καλύτερες εκκινήσεις. Και η Porsche Taycan Turbo S, η κορυφαία εκδοχή από άποψη ισχύος του μεγάλου ηλεκτρικού σεντάν της Porsche.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα δύο αυτοκίνητα συναντώνται σε μία από αυτές τις διαδικτιακές κόντρες, όμως στο video του Carnow είναι η πρώτη φορά που έρχονται σε αντιπαράθεση οι απολύτως κορυφαίες εκδόσεις με όλα τα καλούδια που τις κάνουν ακόμα πιο γρήγορες και ελκυστικές.

H διαφορά ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα σε ότι αφορά την ιπποδύναμη είναι σημαντική, με 825 άλογα για το Tesla και 761 για την Porsche (η οποία μάλιστα ζυγίζει και λίγο παραπάνω), όμως το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Spoiler alert! Η Porsche κερδίζει σε όλες τις μονομαχίες, στις επιταχύνσεις από στάση, στις ενδιάμεσες επιταχύνσεις (όχι με τόση ευκολία σ' αυτές) και στο φρενάρισμα. Όπως και να έχει πατήστε το play και δείτε δύο εξαιρετικά αυτοκίνητα μιας νέας εποχής να αναζητούν την κυριαρχία το ένα απέναντι στο άλλο σε μία άκρως ενδιαφέρουσα κόντρα.