H απόλυτη κόντρα αναμεσα στα Volkswagen ID.3 και Golf GTI. Ποιο νίκησε; (Video)


Οι άνθρωποι της Volkswagen Ισπανίας είχαν την ιδέα να κάνουν ένα συγκριτικό τεστ επιτάχυνσης από στάση μεταξύ του αμιγώς ηλεκτροκίνητου ID.3 και του νέου Golf GTI. Είστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε ήδη τον νικητή;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 5/11/2020

H «κόντρα» μεταξύ ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος και ενός με συμβατικόκινητήρα (συνήθως μεγάλης ισχύος) έχει καταντήσει κοινοτοπία, πλέον.

Το σκηνικό είναι γνωστό: δύο ή περισσότερα οχήματα στήνονται στη γραμμή εκκίνησης, ο αφέτης δίνει το σήμα για να ξεκινήσουν, ακολουθούν οι άναρθρες κραυγές ή τα… άψογα «γαλλικά» θαυμασμού του οδηγού που βρίσκεται στο τιμόνι του ηλεκτροκίνητου οχήματος –για την ένταση και τον ρυθμό επιτάχυνσης– και το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο.

Το ηλεκτροκίνητο διασχίζει πρώτο τη γραμμή τερματισμού, με αυτό που διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης να ακολουθεί.

Η διαμορφούμενη εικόνα είναι ότι τα αυτοκίνητα που όλοι θαυμάζουμε και θέλουμε να αποκτήσουμε έχουν ξεπεραστεί. Όμως, είναι έτσι; Στο ερώτημα αυτό, προσπάθησαν να απαντήσουν οι άνθρωποι του τμήματος «Driving Experience» της Volkswagen Ισπανίας, οι οποίοι είναι εκπαιδευτές ασφαλούς και αγωνιστικής οδήγησης. Αποφάσισαν να αντιπαραθέσουν δύο καινούργια μοντέλα της γερμανικής εταιρείας, το νέο Golf GTI και το ID.3. 

Θυμίζουμε ότι το πρώτο έχει τον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα μέγιστης ισχύος 245 PS/5.000-6.200 rpm, μέγιστης ροπής 370 Nm/1.600-4.300 rpm και επιταχύνεται από το 0-100 km/h σε 6,2 sec. Το δεύτερο έχει ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 204 PS, μέγιστης ροπής 310 Nm, ενώ επιταχύνεται από το 0-100 km/h σε 7,3 sec (με τις μπαταρίες 58 kWh).

Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη διαδικασία, οι άνθρωποι της Volkswagen εφάρμοσαν την πολυετή εμπειρία τους και εκκίνησαν με τον αποδοτικότερο τρόπο για καθένα από τα δύο οχήματα, ώστε να επιτευχθεί η μικρότερη δυνατή υστέρηση. Το τελικό αποτέλεσμα μπορούμε να το δούμε παρακάτω. Ποιο από τα δύο πέρασε πρώτο την καρό σημαία;