Η Aston Martin αποκάλυψε την πιο γρήγορη DBS όλων των εποχών (photos-video)


Η Aston Martin αποχαιρετά την τρέχουσα γενιά της DBS και παράλληλα γιορτάζει τα 110 χρόνια της ιστορίας της με την αποκάλυψη της πισωκίνητης 770 Ultimate.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ASTON MARTIN
  • 18/1/2023

Αυτή είναι η αρχή του τέλους: Η Aston Martin DBS 770 Ultimate είναι η τελευταία έκδοση της τρέχουσας γενιάς της DBS, και μάλιστα η πιο ισχυρή που έχει κατασκευαστεί στην ιστορία του μοντέλου. Το αν η συγκεκριμένη ονομασία θα επιστρέψει αποκλειστικά με τον V12, ή με την προσθήκη ενός υβριδικού συστήματος, παραμένει άγνωστο, όμως η συγκεκριμένη έκδοση είναι σίγουρα ο σωστότερος τρόπος να «βγει στη σύνταξη» η τωρινή γενιά.

Φυσικά, το 770 στην ονομασία του μοντέλου υποδεικνύει την ισχύ του (PS), την οποία προσφέρει ο κινητήρας V12 με twin-turbo, χωρητικότητας 5,2 L. Η εισαγωγή και η μίζα του κινητήρα έχουν δεχτεί αύξηση στην ισχύ κατά 7%, ενώ και το ειδικά ρυθμισμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων βοηθά το υπερόχημα να αγγίζει τα 340 km/h.

Τα φρένα δεν έχουν δεχτεί κάποια αναβάθμιση, αφού τα κεραμικά της συμβατικής DBS είναι ήδη πανίσχυρα και έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν την αυξημένη ισχύ. Πρόκειται για δισκόφρενα 16,1 ιντσών στο μπροστινό μέρος και 14,1 ιντσών στο πίσω μέρος. Το σύστημα διεύθυνσης έχει αναβαθμιστεί, προσφέροντας περισσότερη ακρίβεια και έλεγχο. Και το σασί είναι πιο στιβαρό, όπως και η ανάρτηση, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία παρέχει «αυξημένο έλεγχο χωρίς να θυσιάζει την ποιότητα της οδήγησης.»

Τρία διαφορετικά φινιρίσματα είναι διαφορετικά για του τροχούς 21 ιντσών που φέρει η DBS 770 Ultimate. Ο αεραγωγός του κινητήρα έχει το σχήμα πετάλου, ενώ το μπροστινό μέρος έχει δεχτεί μία ανασχεδιασμένη μάσκα, που φέρει μία νέα αεροτομή. Το ανθρακόνημα είναι σε πρώτο πλάνο, καθώς πολλά μέρη του οχήματος, όπως το πλαίσιο του παρμπρίζ και τα καλύμματα των καθρεπτών, έχουν κατασκευαστεί από αυτό.

Περνώντας στο εσωτερικό, η Aston Martin DBS 770 Ultimate είναι ντυμένη με καπιτονέ δέρμα και ύφασμα alcantara, σε πράσινους και γαλάζιους χρωματισμούς, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοντέλο. Εκτός αυτού, καθεμιά από τις 499 μονάδες θα φέρει ειδική σήμανση που υποδεικνύει τον αριθμό παραγωγής του εκάστοτε οχήματος.

Οι 499 μονάδες θα κατανεμηθούν παγκοσμίως, και θα πρόκειται για 300 coupe και 199 Volante (κάμπριο). Η τιμή του μοντέλου δεν έχει αποκαλυφθεί, όμως λίγη σημασία έχει, αφού και η τελευταία μονάδα έχει ήδη πουληθεί. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Δείτε τις πρώτες εικόνες του μοντέλου: