Η Aston Martin DBX γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστή


Η Aston Martin δημιούργησε μια ιδιαίτερη εξοπλιστική έκδοση της DBX η οποία ονομάζεται «Q by Aston Martin» και η οποία θα παρουσιαστεί στη Γενεύη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 27/2/2020

Το τμήμα της Aston Martin το οποίο εξειδικεύεται στη δημιουργία περισσότερο εξατομικευμένων εκδόσεων των μοντέλων της βρετανικής εταιρείας ανέλαβε να κάνει περισσότερο ξεχωριστή την DBX. Οι σειρές «Q by Aston Martin – Commission» και «Q by Aston Martin – Collection» δίνουν τη δυνατότητα σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν την καινούργια DBX με εκείνα τα αισθητικά και εξοπλιστικά στοιχεία που να κάνουν το αυτοκίνητό τους πραγματικά μοναδικό. 

Στη Γενεύη, η DBX «Q by Aston Martin» θα υπάρχει στο περίπτερο της εταιρείας ως έκθεμα. Ο κ. Marek Reichman, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Παρότι οι σχεδιαστές μας έχουν ήδη δημιουργήσει μια μεγάλη γκάμα υλικών και χρωμάτων για να επιλέξει κάποιος, τα στελέχη μας της “Q by Aston Martin” προσφέρουν τα εργαλεία σε όσους έχουν την απεριόριστη επιθυμία να φτάσουν στο όριο του τι μπορεί να είναι εφικτό».

Θυμίζουμε ότι η DBX, το πρώτο SUV μοντέλο στη ιστορία της Aston Martin και αυτό στο οποίο στηρίζει πολλές ελπίδες για αύξηση πωλήσεων και κερδών, έχει τετράλιτρο V8 Twin Turbo κινητήρα μέγιστης ισχύος 550 PS/6.500 rpm και μέγιστης ροπής 700 Nm/2.200-5.000 rpm. Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η βρετανική εταιρεία, επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 4,5 sec και η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 291 km/h.