Η Aston Martin ετοιμάζει supercar με υβριδικό V8 κινητήρα


Το 2023 αναμένεται να έρθει το τρίτο κατά σειρά supercar της Aston Martin με τον κινητήρα στη μέση.

  • 29/3/2022

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Autocar, το νέο αυτό μοντέλο θα βρίσκεται κάτω από την Valhalla και την Valkyrie στη γκάμα της εταιρείας του Gaydon, και θα βασίζεται στο concept της Vanquish που είχε παρουσιαστεί το 2019 (βλ. παρακάτω).

Ο πρόεδρος της Aston Martin, Lawrence Stroll, είχε τονίσει πως το όνομα 'Vanquish' θα αλλαχθεί μέχρι να τεθεί σε παραγωγή το εν λόγω μοντέλο, αλλά θα φέρει αρκετά στοιχεία από το concept.

Θα διαθέτει μόνοκοκ από ανθρακόνημα, με την αεροδυναμική του να αντλεί έμπνευση από τη Valkyrie, ενώ θα είναι πιο φιλικό στην οδήγηση σε δρόμο, με το βάθρος του να αγγίζει τα 1500 κιλά.

Η Aston Martin διέκοψε την εξέλιξη του δικού της V6 κινητήρα, οπότε τώρα το νέο της supercar θα εξοπλίζεται από τον V8 της AMG, μαζί με ένα plug-in υβριδικό σύστημα. Ο 4λιτρος με δύο turbo κινητήρας θα αποδίδει πιθανότατα 630 ίππους και 900 Nm ροπής, ενώ το υβριδικό σύνολο θα συνεισφέρει επιπλέον 201 hp. 

Επί της ουσίας, το νέο μοντέλο των Βρετανών θα έρθει να «τα βάλει» με τη Ferrari 296 GTB και την επόμενη Lamborghini Huracan, όταν θα κάνει ντεμπούτο στο δεύτερο εξάμηνο του 2023.