H Aston Martin «πετάει» στην F1 και το γιορτάζει με μια ειδική έκδοση της DBX707


Η επιτυχία της Aston Martin στο φετινό πρωτάθλημα της F1 έδωσε την ευκαιρία στους Βρετανούς να παρουσιάσουν μια ειδική έκδοση της DBX707 που θυμίζει αρκετά το ιατρικό αυτοκίνητο, αλλά δεν έχει φάρο.

  • 12/5/2023

Πριν ακόμα ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα της F1 κυκλοφορούσαν φήμες ότι τα μονοθέσια της Aston Martin θα είναι ανταγωνιστικά και θα βάλουν δύσκολα σε πολλές ομάδες. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και με το παραπάνω αφού η βρετανική ομάδα μετά την ολοκλήρωση των πέντε πρώτων αγώνων βρίσκεται στη 2η θέση στον πίνακα των κατασκευαστών, ενώ ο Fernando Alonso έχει «ξανανιώσει» και είναι 3ος στους οδηγούς έχοντας μπροστά του μόνο τους ζευγάρι της RedBull.

Αυτή η επιτυχία δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους τους ανθρώπους της βρετανικής φίρμας οι οποίοι αποφάσισαν να παρουσιάσουν μια ειδική έκδοση της DBX707 εμπνευσμένη από το μονοθέσιο της F1. Έτσι πριν από λίγες ώρες η εταιρεία αποκάλυψε τη συλλεκτική Aston Martin DBX707 AMR23 που την επιμελήθηκε η ομάδα του τμήματος Q.

Οι παρεμβάσεις αφορούν την εμφάνιση του εκρηκτικού SUV με το Podium πράσινο χρώμα να έχει επιλεχθεί για το αμάξωμα και να συνδυάζεται αρμονικά με τις κίτρινες lime λεπτομέρειες στο κάτω μέρος αλλά και τις πιο σκούρες πράσινες δαγκάνες των φρένων. Γενικά η εικόνα θυμίζει πολύ την Aston Martin DBX707 που εκτελεί χρέη ιατρικού αυτοκινήτου στο φετινό πρωτάθλημα της F1(χωρίς τον φάρο στην οροφή βεβαίως).

Παρεμβάσεις έχουν γίνει και στο εσωτερικό όπου έχουμε νέες επενδύσεις στα καθίσματα με διχρωμία μαύρο-πράσινο ενώ παντού υπάρχουν ραφές με κίτρινη lime κλωστή αλλά και αρκετές επιφάνειες καλυμμένες με ανθρακόνημα.

Κάτω από το καπό δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με τη βασική έκδοση. Εκεί υπάρχει ένας V8 κινητήρας της Mercedes-AMG, χωρητικότητας 4 λίτρων που αποδίδει 707 PS (εξ ου και η ονομασία) και 900 Nm ροπής. Η δύναμη μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 9τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, και επιτρέπει στην DBX707 να κάνει το 0-100 km/h σε 3,2 sec, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 310 km/h.

Όπως ανακοίνωσε η Aston Martin οι παραγγελίες για την DBX707 AMR23 έχουν ήδη ανοίξει ωστόσο δεν ανακοινώθηκε η τιμή της. Το σίγουρο είναι ότι θα κοστίζει αρκετά περισσότερα από τις σχεδόν 200.000 ευρώ που αξιώνει η εταιρεία για τη βασική έκδοση.