H Aston Martin πουλά μια απίστευτη τριπλέτα


Το ερώτημα δεν είναι το αν αλλά το ποιος θα βρεθεί να αποκτήσει αυτές τις τρεις υπέροχες αγωνιστικές Aston Martin.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ASTON MARTIN
  • 24/11/2020

H τριάδα που βλέπετε ονομάζεται Vantage Legacy Collection και αποτελείται από τρείς αγωνιστικές εκδόσεις της Vantage: τις Vantage GT4, V8 Vantage GTE και V12 Vantage GT3. Το αξιοσημείωτο είναι πως δεν πρόκειται για κάποια μεταχειρισμένα που έχουν γράψει γύρους στις πίστες, αλλά για ολοκαίνουργια αυτοκίνητα που είναι πανομοιότυπα με τα συμμετέχοντα.

Αυτόματα αυτή η τριπλέτα αποκτά μια συλλεκτική αξία που συνδέεται άρρηκτα με την αγωνιστική δράση της Aston Martin. H οποία την περίοδο 2009-2018 είχε κατασκευάσει 107 συνολικά Vantage GT4 και την περίοδο 2012-2017 η V12 Vantage GT3 έχει υπάρξει 46 φορές και ακόμη πιο σπάνια είναι η V8 Vantage GT3 σε 6 αυτοκίνητα.  

Και τα τρία αυτοκίνητα της τριάδας είναι βαμμένα στο πολύ όμορφο πράσινο με τις κίτρινες πινελιές και είναι άκρως λειτουργικά. Εννοείται πως προστίθενται στα παραπάνω σύνολα παραγωγής.

Ο πρόεδρος της Aston Martin Racing, David King, δήλωσε: «Για έναν συλλέκτη, αυτό το τρίο των Aston Martin Racing Vantage αντιπροσωπεύει το απόλυτο αφιέρωμα της μάρκας στους διεθνείς αγώνες. Ενώ η Aston Martin κατέκτησε παγκόσμιους τίτλους με την τρέχουσα γενιά V8 Vantage, τα θεμέλια που έθεσε η τεράστια επιτυχία των πρώτων αγωνιστικών μας οδήγησαν ως σταθερό φαβορί. Η συλλογή Legacy είναι μια όμορφη επισφράγιση για αυτό το υπέροχο αυτοκίνητο».