H Aston Martin Θα διεκδικήσει τη χαμένη δεύτερη θέση του Vettel στο Ουγγρικό Grand Prix


Μετά την κατάκτηση της δεύτερη θέσης από τον Sebastian Vettel στο Ουγγρικό Grand Prix την προηγούμενη Κυριακή, ο Γερμανός οδηγός αποκλείστηκε καθώς δεν υπήρχε στο ρεζερβουάρ του δείγμα καυσίμου 1,0 λίτρου μετά τον αγώνα, απαίτηση που καθορίζεται από τους τεχνικούς κανονισμούς της FIA για τη Formula 1. Και βέβαια υπήρξε συνέχεια.

  • 5/8/2021

Σύμφωνα λοιπόν με την Aston Martin Cognizant Formula One Team δεν υπήρχε και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το μονοθέσιο του Vettel το οποίο και δεν έφτασε ποτέ στο parc fermι αλλά έμεινε σε σημείο της πίστας μετά το τέλος αγώνα, επωφελήθηκε από την υποτιθέμενη παραβίαση των κανονιστικών ρυθμίσεων ή ότι ήταν σκόπιμο.

Δεδομένου ότι τα στοιχεία της ομάδας έδειξαν ότι υπήρχε περισσότερο από 1,0 λίτρο καυσίμου στο αυτοκίνητο μετά τον αγώνα - 1,74 λίτρα πιο συγκεκριμένα- η ομάδα επιφυλάχθηκε αμέσως να ασκήσει έφεση και ζήτησε επανεξέταση παράλληλα με τη διαδικασία προσφυγής, μετά την ανακάλυψης σημαντικών νέων στοιχείων σχετικά με τις κυρώσεις που δεν ήταν διαθέσιμα τη στιγμή της απόφασης των αγωνοδικών της FIA.