Η Aston Martin Valhalla μπορεί να έχει κινητήρα Mercedes


Η συνεργασία των Βρετανών με τους Γερμανούς τους δίνει τη δυνατότητα χρήση των κινητήρων τους.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/2/2021

To hyper car της Aston Martin σίγουρα έχει καθυστερήσει ξεφεύγοντας από τον προγραμματισμό της βρετανικής εταιρείας, αλλά όπως είπε ο επικεφαλής της Tobias Moers θα έρθει. Το θέμα είναι με ποιόν κινητήρα…

Σύμφωνα λοιπόν με τον πρώην AMG και νυν CEO της Aston Martin και όπως δήλωσε σε επενδυτές μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2020 «...η Valhalla θα είναι μαζί  μας το δεύτερο εξάμηνο του 2023». Ταυτόχρονα είπε πως «η συμφωνία μεταφοράς τεχνολογίας που υπάρχει με τη Mercedes-Benz μας επιτρέπει να διαθέτουμε και άλλες επιλογές για τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ το σύστημα πρόωσης θα είναι σίγουρα εξηλεκτρισμένο».

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως η Valhalla όταν φτάσει στο στάδιο της κανονικής παραγωγής είναι πολύ πιθανό να μην κινείται από τον εμπνευσμένο από τη Formula 1 V6 που είχε υποσχεθεί η βρετανική εταιρεία. Η εξέλιξη του οποίου μάλλον εγκαταλείπεται, ενώ τη θέση του θα πάρει ένα άλλος V6 με ανάλογη τεχνολογική προέλευση.

Φυσικά πρόκειται για το σύνολο των 1.600 cc που θα κινεί το Mercedes-AMG One και αποτελεί μέρος ενός υβριδικού συστήματος πρόωσης που προέρχεται απευθείας από τα μονοθέσια της F1 της μάρκας. Πάντως πέρα από τη Valhalla οι κινητήρες της Mercedes θα επιτρέψουν στην Aston Martin να παρουσιάσει και μια plug-in υβριδική DBX το 2024.