Η Aston Martin Valkyrie «χορεύει» στη βροχή και προκαλεί σοκ με τον ήχο της (video)


To πολυαναμενόμενο hypercar των 1.160 PS δοκιμάζεται στην πίστα του Mugello, με τον ήχο του V12 να θυμίζει παλιές καλές εποχές της Formula 1.

  • 13/5/2022

Αν υπάρχει ένα hypercar που έχει συζητηθεί περισσότερο από κάθε άλλο τα τελευταία χρόνια, αυτή είναι η Aston Martin Valkyrie. Ο λόγος είναι προφανής και αφορά τις ακραίες επιδόσεις που πηγάζουν από ένα V12 ατμοσφαιρικό σύνολο της Cosworth με απόδοση 1.000 ίππων και δυνατότητα περιστροφής έως τις 11.000 rpm! Μάλιστα σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες η δύναμη θα φθάνει συνολικά στα 1.160 PS με ροπή στα 900 Nm!

Ένα από αυτά τα πρωτότυπα δοκιμάζονται αυτές τις ημέρες στην βροχερή πίστα του Mugello στην Ιταλία και το κανάλι 19Bozzy92 είχε την ευκαιρία να βρεθεί στην εξέδρα και να καταγράψει τα περάσματα του πολυαναμενόμενου hypercar.

Η Aston Martin Valkyrie βγήκε αρχικά στην πίστα υπό καταρακτώδη βροχή και στη συνέχεια πραγματοποίησε ένα ακόμα session με το φαινόμενο να έχει υποχωρήσει και η πίστα να έχει μικρότερες ποσότητες νερού.

Παρόλο που το hypercar δεν κινήθηκε στα όρια λόγο ολισθηρότητας , κατάφερε να εντυπωσιάσει και να σκορπίσει ενθουσιασμό με τον λυσσαλέο ήχο που θυμίζει παλιές καλές εποχές της Formula 1.

Θυμίζουμε ότι η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι η παραγωγή της Valkyrie θα γίνει σε 150 μονάδες όπου η κάθε μία θα κοστίζει κοντά στα 3.000.000 ευρώ και όλες έχουν ήδη καπαρωθεί από τους νέους ιδιοκτήτες τους.

Δείτε το video…

Πηγή: YouTube/ 19Bozzy92