Η ασύλληπτη τιμή του Silk-FAW Hongqi S9 των 1.420 PS!


Το νέο hypercar θα σας κάνει να ξεχάσετε αυτοκίνητα όπως οι Ferrari, Lamborghini και Pagani! Με το ανάλογο τίμημα, βεβαίως!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 19/8/2021

Η Silk-FAW Automotive δημιούργησε το hypercar Hongqi S9 το οποίο θα διακρίνεται τόσο για τις επιδόσεις του όσο και για τη σχεδίασή του.

Οι Κινέζοι έχουν το χρήμα αλλά δεν έχουν το στυλ. Τουλάχιστον όχι αυτό που απευθύνεται στους ευρωπαίους και που είναι αποδεκτό από αυτούς. Έτσι, τα στελέχη της Silk-FAW Automotive απευθύνθηκαν εκεί που έπρεπε. Σε έναν Ιταλό.

Η Silk-FAW Automotive, η εταιρεία που συστήθηκε στην Ιταλία μεταξύ της Silk EV και του κινεζικού Ομίλου FAW, θέλησε να δημιουργήσει ένα hypercar για να συναγωνιστεί τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν ήδη κάποιο τέτοιο όχημα ή προγραμματίζουν να παρουσιάσουν ένα.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 παρουσίασε στην Φρανκφούρτη το πρωτότυπο Hongqi S9 με σκοπό να το εξελίξει και να το βάλει σε διαδικασία παραγωγής.

Η μορφή τού οχήματος ήταν επηρεασμένη από την κινεζική κουλτούρα, ωστόσο τα στελέχη της εταιρείας ήθελαν να είναι αποδεκτή από τους υποψήφιους αγοραστές σε όλο τον κόσμο. Έτσι, ζήτησαν από τον κ. Walter De Silva, τον γνωστό Ιταλό σχεδιαστή να βάλει το χέρι του.

Ο εβδομηντάχρονος κ. De Silva έχει αφήσει τη σφραγίδα του στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς έχει εργαστεί στη FIAT, την Alfa Romeo και τον Όμιλο Volkswagen (Lamborghini, Audi, SEAT). Πλέον, είναι Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού στον Όμιλο FAW και συνέβαλε στην ολοκλήρωση της μορφής του Hongqi S9.

Ο κ. De Silva δήλωσε σχετικά: «Σχεδιάσαμε τις επιφάνειες του αυτοκινήτου με πολύ τεχνικό τρόπο, μέχρι να φτάσουμε στο όριο ισορροπίας μεταξύ της αεροδυναμικής του αμαξώματος, των αναλογιών αυτού και της ομορφιάς.

Καμία λεπτομέρεια δεν αφέθηκε στην τύχη, μέχρι να επιτύχουμε μια αισθητική γλώσσα η οποία να χαρακτηρίζεται από θεμελιώδεις και δυναμικές γραμμές. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα διαχρονικό και αθλητικό στυλ το οποίο ορίζει την “Ουσία της Ομορφιάς”».

Το Hongqi S9 διαθέτει υβριδικής διάταξης κινητήρα ο οποίος αποδίδει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 1.420 PS. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 1,9 sec και η τελική ταχύτητά του θα  φτάνει τα 400 km/h.

Όπως έχει ανακοινωθεί, θα κατασκευαστεί μόνο σε 70 μονάδες και η παραγωγή του αναμένεται να αρχίσει εντός της χρονιάς.

Η τιμή του υπολογίζεται περίπου στα 1.200.000 ευρώ και τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους εντός του 2022. Παρακάτω μπορούμε να δούμε τον κ. De Silva να εξηγεί το όραμά του για το Hongqi S9.