Η Audi ανακοίνωσε ανάκληση «μαμούθ» 1,16 εκατομμυρίων αυτοκινήτων παγκοσμίως!


Η προβληματική ηλεκτρική αντλία νερού που είναι πιθανόν να προκαλέσει ακόμη και πυρκαγιά, είναι η αιτία της ανακοίνωσης της ανάκλησης από τη γερμανική εταιρεία.

  • 26/4/2018

Η Audi ανακοίνωσε επισήμως ότι προχωρά σε πρόγραμμα ανάκλησης 1,16 εκατομμυρίων οχημάτων παγκοσμίως, λόγω προβλημάτων στην ηλεκτρική αντλία νερού, που θα μπορούσε να προκαλέσουν ακόμη και πυρκαγιά από υπερθέρμανση ή βραχυκύκλωμα.

Το πολυτελές brand της Volkswagen AG, δήλωσε στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ότι η ανάκληση αφορά τα αυτοκίνητα Α5 Cabrliolet, A5 Coupe και Q5 παραγωγής 2013-2017, τα Α6 παραγωγής 2012-2015 και τα A4 Sedan και A4 Allroad με κινητήρες 2.0 TFSI παραγωγής 2013-2016.

Τον αριθμό των 1.16 εκατομμυρίων «ύποπτων» αυτοκινήτων τον ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Audi στη Γερμανία, Udo Ruegheimer…

Σύμφωνα με την Audi, θραύσματα και σκουπιδάκια από το σύστημα ψύξης μπορεί να φράξουν την αντλία και να δημιουργηθεί το πρόβλημα, ωστόσο δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός ή ατύχημα που να σχετίζεται με το θέμα.

 

 

Η ανάκληση αυτή τη στιγμή έχει ανακοινωθεί επισήμως στις ΗΠΑ, όπου το επίσημο δίκτυο θα προχωρά δωρεάν στην αποκατάσταση των ζημιών, ενώ αναμένονται και οι ανακοινώσεις για την Ευρωπαϊκή αγορά, άρα και για τη χώρα μας.

Πάντως, στις ΗΠΑ η ανάκληση αφορά 342.000 οχήματα σύμφωνα με τον οργανισμό NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη ανάκληση της Audi που σχετίζεται με το ζήτημα της αντλίας. Τον Ιανουάριο του 2017 (για τα ίδια μοντέλα στις ΗΠΑ) είχε προχωρήσει σε αναβάθμιση λογισμικού του ηλεκτριονικού συστήματος ελέγχου της αντλίας νερού...

 

(ΠΗΓΗ: Automotive News, Reuters)