Η Audi ανάμεσα στις 50 πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο


Κάθε χρόνο οι συντάκτες του περιοδικού "MIT Technology Review" αναζητούν παγκοσμίως εταιρίες με πρωτοποριακές τεχνολογίες. 

  • 26/2/2013

Κάθε χρόνο οι συντάκτες του περιοδικού "MIT Technology Review" αναζητούν παγκοσμίως εταιρίες με πρωτοποριακές τεχνολογίες.

Φέτος, η κριτική επιτροπή επέλεξε την Audi ανάμεσα σε 50 εταιρείες που ξεχώρισαν σαν πιο καινοτόμες. Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε στο Consumer Electronics Show (CES) στο Ντιτρόϊτ.

Η τεχνολογία βασίζεται στο σύστημα αυτόματης οδήγησης με λειτουργία stop & go που ενισχύεται από ένα σύστημα πλευρικής καθοδήγησης. Δύο αισθητήρες ραντάρ παρακολουθούν τον χώρο μέχρι και 250 μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο και σε μία γωνία σάρωσης 35 μοιρών. Μια ευρυγώνια βιντεοκάμερα παρακολουθεί τις σημάνσεις των λωρίδων πορείας και μπορεί επίσης να ανιχνεύσει αντικείμενα, όπως άλλα οχήματα, πεζούς και στηθαία ασφαλείας.

Οκτώ αισθητήρες υπερήχων ανιχνεύουν την περιοχή εμπρός και πλαγίως του αυτοκινήτου. Επίσης, υπάρχει ένας σαρωτής λέϊζερ που παρέχει δεδομένα υψηλής ακρίβειας που συλλέγονται σε μια γωνία 140 μοιρών και 80 μέτρων μπροστά από το αυτοκίνητο.

«Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Audi περιλαμβάνεται ανάμεσα στις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο δείχνοντας ότι έχει πολύ γερές βάσεις και είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για το μέλλον», δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi κ. Rupert Stadler.

Το περιοδικό "MIT Technology Review" εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1899 στο περίφημο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) και θεωρείται ως μία από τις κορυφαίες εκδόσεις του κόσμου στο είδος του. Κάθε χρόνο οι συντάκτες του περιοδικού επιλέγουν τις επιχειρήσεις με τις πλέον σημαντικές καινοτομίες που έχουν δυνατότητα να έχουν μια μόνιμη επίδραση στη ζωή των ανθρώπων.