Η Audi αποχωρεί από τη Formula E


Αλλαγή προσανατολισμού για την Audi που θα εστιάσει στα Raid και στο off road και στους αγώνες αντοχής

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: AUDI
  • 1/12/2020

Μπορεί η πορεία της Formula E να είναι ανοδική αλλά η Audi δεν διστάζει να αποχωρήσει από αυτήν. Και αυτό παρόλο που ήταν από τα ιδρυτικά της μέλη, μιας και μετρά ήδη έξι χρόνια παρουσίας. Με ομολογουμένως μέτρια επιτυχία, καθώς έχει ανέβει συνολικά 43 φορές στο βάθρο και έχει κερδίσει συνολικά 11 αγώνες.

Φέτος θα δώσει το παρόν με το νέο της μονοθέσιο το FE07, ενώ από του χρόνου θα υποστηρίζει τεχνικά ιδιωτικές ομάδες που θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα πρόωσής της.

Η γερμανική εταιρεία πάντως δεν θα μείνει χωρίς αγωνιστικές δραστηριότητες, μιας και μαζί με την αποχώρησή της από τη Formula E ανακοίνωσε τη συμμετοχή της από το 2022 στο ράλι Dakar. Αυτό θα γίνει με ένα, όπως είπαν οι εκπρόσωποί της, καινοτόμο πρωτότυπο.

Στο οποίο ένας «ιδιαίτερα αποδοτικός TFSi» που θα λειτουργεί ως range extender θα συνδυάζεται με μια μπαταρία υψηλής τάσης. Μάλιστα οι αγώνες αυτού του τύπου θα είναι η αιχμή του δόρατος της μάρκας στο μέλλον, κάτι βέβαια που δεν αποτελεί έκπληξη από τη στιγμή που δίνει ιδιαίτερο βάρος στα SUV.

Ταυτόχρονα η Audi θα επιστρέψει και στους αγώνες αντοχής όπου έχει μια εξαιρετικά επιτυχημένη προϊστορία, συμμετέχοντας στην καινούργια κατηγορία LMDh. Στο πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνονται τόσο οι 24 ώρες του Le Mans όσο και της Daytona.

Τα αγωνιστικά της συγκεκριμένης κατηγορίας θα έχουν έναν συγκεκριμένο υβριδικό σύστημα, ενώ ο κάθε κατασκευαστής θα έχει το δικό του κινητήρα και πλαίσιο.