H Audi έδωσε στη δημοσιότητα video από τις δοκιμές του e-tron Sportback


Το μεγάλο ηλεκτρικό SUV της Audi αποκτά και coupe έκδοση η οποία θα είναι διαθέσιμη προς τα τέλη του έτους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΚΕΙΜΕΝΟ
  • 20/3/2019

H Audi πολύ γρήγορα μετά την έναρξη των πωλήσεων του πρώτου ηλεκτρικού της μοντέλου του e-tron θα συμπληρώσει τη σχετική γκάμα της με το αντίστοιχο e-tron Sportback. Στην ουσία πρόκειται για την έκδοση Coupe SUV του, η οποία φυσικά έχει πολλά κοινά και στην πράξη αυξάνει το κοινό στο οποίο απευθύνεται το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας.

Έτσι κάτω από το ακόμα πιο κομψό αμάξωμα υπάρχει η ίδια τεχνολογία, με τη μπαταρία των 95 kWh, τοποθετημένη στο δάπεδο ανάμεσα στους δύο άξονες, να τροφοδοτεί δύο ηλεκτροκινητήρες -ένα σε κάθε άξονα προκειμένου να εξασφαλίζεται και η τετρακίνηση- με συνδυαστική απόδοση 370 kW ή 500 PS, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει ανακοινώσει η Audi για το πρωτότυπο.

Το οποίοι φυσικά είναι και ιδιαίτερα γρήγορο, μιας και χρειάζεται μόλις 4,5 sec και το 0-100 km/h. Όσο για την αυτονομία του με βάση τις προδιαγραφές NEDC είναι 500 km, ενώ με αυτές κατά WLTP, που είναι και πιο κοντά στις πραγματικές συνθήκες, θα πρέπει να είναι κοντά στα 400 km που ανακοινώνει η Audi για το e-tron. 

To Audi e-tron Sportback θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο των Βρυξελλών στο Βέλγιο, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν προς τα τέλη της χρονιάς.