H Audi ετοιμάζει επίθεση ισχύος!


H γερμανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα μια teaser φωτογραφία με έξι παραταγμένα RS στην σειρά!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/8/2019

Ούτε ένα, μήτε δύο αλλά έξι συνολικά καυτά μοντέλα ετοιμάζει η Audi με τα σήματα RS να τα ξεχωρίζουν. Όλα τα RS θα παρουσιαστούν στην διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς και στην σκοτεινή teaser φωτογραφία διακρίνεται το σουλούπι τους και το φωτεινό ίχνος από τους προβολείς.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε το δύο από αυτά θα είναι τα RS Q3 και RS Q3 Sportback, τα οποία θα έχουν κάτω από το καπό τους από έναν αναβαθμισμένο πεντακύλινδρο σε σειρά με χωρητικότητα 2,5 lt και ισχύ περίπου στα 400 PS.

Έναν υπολογίσιμο αντίπαλο της τετράθυρης Mercedes AMG GT θα αποτελέσει το RS7 Sportback που θα εφοδιάζεται με έναν twin-turbo V8 των 4,0 lt με ισχύ πάνω από 600 PS. Προσωπικά θεωρώ το πιο ξεχωριστό και εμβληματικό το κλασικό RS6 Avant που θα έχει το ίδιο μοτέρ με το RS7.

Από εκεί και πέρα περνάμε στη ναυαρχίδα της Audi και στο RS Q8 που θα έχει και αυτό το ίδιο μηχανικό σύνολο με τα RS6 και RS7. Την εξάδα θα συμπληρώσει πιθανότατα το ανανεωμένο RS4 ως φυσικό επακόλουθο του πρόσφατου facelift από το οποίο πέρασε η γκάμα του A4.

Περισσότερα θα μάθουμε στην έκθεση της Φρανκφούρτης όπου θα παρουσιαστούν τα πρώτα RS και αργότερα σε άλλες εκθέσεις, όπως του Los Angeles.