Η Audi ετοιμάζει την ηλεκτρική της ναυαρχίδα


Η οποία θα ονομάζεται A9 E-Tron και θα εφοδιάζεται με όλες τις τεχνολογίες αιχμής ως το απόλυτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/7/2020

Πρόσφατα είχαν κυκλοφορήσει κάποιες φήμες για ένα πρόγραμμα με την ονομασία Artemis και γύρω από ένα ηλεκτρικό μοντέλο της Audi. Και σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες μας αυτό δεν θα είναι κάποιο μεγάλο SUV/ crossover αλλά ένα μεγάλο sedan με απίστευτη ευρυχωρία χάρη στο ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης.

Προς το παρόν το κορυφαίο ηλεκτρικό Audi που θα κυκλοφορήσει σε περίπου 2-3 χρόνια βρίσκεται στην αρχή της εξέλιξής του και είναι γνωστό με την εσωτερική κωδική ονομασία E6, όπως αναφέρει το βρετανικό Autocar. Tο αμάξωμα θα είναι ένα καθαρό τετράθυρο sedan ή ένα πεντάθυρο liftback.

Πάντως η επικρατέστερη ονομασία είναι η A9 E-Tron και οι διαστάσεις του αμαξώματος θα κυμαίνονται περίπου στα επίπεδα του A7 Sportback. Ωστόσο, οι χώροι θα είναι ανάλογοι και ίσως μεγαλύτεροι από εκείνους ενός A8, ενώ η εξωτερική σχεδίαση θα έχει το αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο Aicon.

To μεγάλο ατού του A9 E-Tron θα είναι το προχωρημένο τεχνολογικά του σύνολο που θα υποστηρίζει συνδεσιμότητα 5G, προχωρημένο επίπεδο αυτόνομης τεχνολογίας, επαυξημένη πραγματικότητα, over-the-air αναβαθμίσεις και υποστήριξη δικτύου car-to-x (επικοινωνίας και ανταλλαγής δεδομένων του αυτοκινήτου με το δίκτυο υποδομών).

Το σύστημα πρόωσης αναμένεται να συνδυάζει δύο ηλεκτρικά μοτέρ για τετρακίνηση με συνολικά ισχύ στα περίπου 350 άλογα και αυτονομία πάνω από 600 χιλιόμετρα.