Η Audi "γιορτάζει" τα 50 χρόνια του σλόγκαν "Vorsprung durch Technik"


"Εξέλιξη μέσα από την τεχνολογία" είναι το σύνθημα που ακολουθεί την Audi εδώ και πέντε δεκαετίες και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να οδηγεί την φιλοσοφία της εταιρίας.

  • 31/12/2020

Για κάποιες εταιρίες το κεντρικό τους σλόγκαν αντικατοπτρίζει την φιλοσοφία τους αλλά δίνει και τον τόνο σε όλους τους εργαζόμενούς της για την πορεία των πραγμάτων μέσα στον χρόνο. Και το "Vorsprung durch Technik" είναι για την Audi κάτι σαν ταυτότητα που την ακολουθεί εδώ και πέντε ολόκληρες δεκαετίες.

Μέσα στο 2021 η Γερμανική εταιρία θα γιορτάσει αυτή την επέτειο, για το σλόγκαν που εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε διαφήμισή της πριν πενήντα χρόνια. Τον Αύγουστο του 1969 η Auto Union GmbH και η NSU Motorenwerke AG ενώθηκαν για να σχηματίσουν την Audi NSU Auto Union AG.

H νέα εταιρία έδωσε από την αρχή έμφαση στην τεχνολογική επάρκεια των αυτοκινήτων της, και το 1971, ο Hans Bauer που εργαζόταν στο διαφημιστικό τμήμα σκέφτηκε ότι όλο αυτό έπρεπε να επικοινωνηθεί προς το αγοραστικό κοινό έτσι ώστε η εταιρία να αποκτήσει μία πιο "προχωρημένη" ταυτότητα.

Το αποτέλεσμα ήταν το σύνθημα που όλοι πλέον ξέρουμε, και που πρώτη φορά εμφανίστηκε σε μία δισέλιδη διαφήμιση της Audi NSU τον Ιανουάριο του 1971. Από το 1982 το "Vorsprung durch Technik" ακολούθησε την εταιρία σε κάθε της βήμα, και ακόμα και σε διεθνείς διαφημιστικές καμπάνιες στην Αμερική και την Ευρώπη, το χρησιμοποιούσαν χωρίς μετάφραση, στην γερμανική γλώσσα.

Μέσα στο 2021 η Audi θα γιορτάσει και άλλες σημαντικές στιγμές στην ιστορία της, όπως τα 90 χρόνια του DKWF1, που κατασκευαζόταν από την Auto Union AG πριν τον πόλεμο. Αλλά και τα 30 χρόνια του Audi Cabriolet, το οποίο καθιέρωσε την εταιρία σαν κατασκευαστή σπορ μοντέλων.

Υπάρχει επίσης και η επέτειος για τις μοτοσικλέτες της εταιρίας οι οποίες πρωταγωνιστούσαν σε αγώνες, κέρδισαν δύο παγκόσμια πρωταθλήματα και είχαν στην κατοχή τους πολλά παγκόσμια ρεκόρ.