H Audi «ηλεκτρίζει» τον Ken Block! (Video)


Η Audi ανακοινώνει την συνεργασία της με τον Ken Block με σκοπό την εξέλιξη και ανάπτυξη νέων ηλεκτρικών της project. Πως ο διάσημος Αμερικανός θα βοηθήσει τους Γερμανούς στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

  • 22/9/2021

Ο Ken Block είναι παγκοσμίως γνωστός από τη συμμετοχή του ως οδηγός στους αγώνες Ράλλυ και στο World RX από το 2005. Τα τελευταία χρόνια, ο 53χρονος Αμερικανός έγινε ακόμα περισσότερο διάσημος για τα εντυπωσιακά βίντεο του στο YouTube, στα οποία οδηγεί πολλά και διάφορα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων στα όρια σε διάσημες τοποθεσίες.

Σήμερα, η Audi κλείνει μαζί του ένα συμβόλαιο συνεργασίας ανακοινώνοντας τη συμφωνία της με τον Ken Block να δηλώνει: «Η Audi είναι η μάρκα που πυροδότησε το πάθος μου για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που ξεκινά αυτό το νέο κεφάλαιο. Μαζί, θα αναπτύξουμε καινοτόμα έργα και θα ξεπεράσουμε τα όρια της ηλεκτρικής κινητικότητας».

Ο Ken Block ήταν έφηβος όταν το Audi quattro έφερε την επανάσταση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και το Audi Sport quattro S1 έσπασε όλα τα ρεκόρ στο Pikes Peak στις ΗΠΑ. Αυτά τα οχήματα έκαναν τον Ken Block να ονειρεύεται να γίνει και ο ίδιος οδηγός ράλι.

Τώρα, κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Audi, ένα άλλο όνειρο του έγινε πραγματικότητα. Ο Ken Block είχε την ευκαιρία να οδηγήσει ο ίδιος πολλά αγωνιστικά αυτοκίνητα του παρελθόντος από την αγαπημένη του μάρκα, όπως το Audi Sport quattro S1, το Audi V8 quattro από το DTM και το φουτουριστικό Audi e-tron Vision Gran Turismo.

Φυσικά, ο Ken Block δεν έχασε την ευκαιρία να δοκιμάσει το ισχυρότερο ηλεκτρικό όχημα που βρίσκεται συναντά κανείς σήμερα στη γκάμα του Γερμανού κατασκευαστή. «Το Audi RS e-tron GT με εξέπληξε πραγματικά. Ο σχεδιασμός του είναι εξαιρετικός και έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια. Η οδηγική εμπειρία είναι εκπληκτική: το αυτοκίνητο είναι απίστευτα γρήγορο και ο χειρισμός του είναι πολύ καλός. Το κέντρο βάρους είναι πολύ χαμηλό, ώστε να μπορείς να αλλάζεις γρήγορα κατεύθυνση».

Ο Ken Block θεωρείται ως ένας από τους πλέον παραδοσιακούς petrolheads. Πρόσφατα όμως, ο Αμερικανός δοκίμασε και έλαβε μέρος σε αγώνες με διάφορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάνοντας τον τρίτο ταχύτερο χρόνο στην τελευταία ειδική του Dakar Rally 2020 με ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο, ενώ την ίδια χρονιά κέρδισε τον εναρκτήριο αγώνα της σειράς rallycross «Projekt E» στο Höljes της Σουηδίας.

«Η ηλεκτρική κινητικότητα είναι το μέλλον», δηλώνει ο Ken Block. «Βλέπω το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ως ένα άλμα προς τα εμπρός για εμάς ως κοινωνία, προκειμένου να δημιουργήσουμε κάτι που μπορεί να μειώσει τις εκπομπές και να κάνει τον πλανήτη ένα καλύτερο μέρος. Και όχι μόνο: έχει να κάνει και με την απόδοση. Λατρεύω οτιδήποτε με κάνει να πηγαίνω πιο γρήγορα. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να το κάνουν αυτό. Όσον αφορά τον ήχο, έχω παιδιά που δεν ενδιαφέρονται για αυτό. Νομίζουν ότι ο ήχος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι εξίσου cool με τον ήχο των κινητήρων εσωτερικής καύσης».

Ο Ken Block και η Audi θα συνεργαστούν αποκλειστικά στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας, όπως ανακοινώθηκε επισήμως. «Η Audi σημαίνει ‘Vorsprung durch Technik’», λέει ο Oliver Hoffmann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi. «Κάθε μέρα προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα όρια για να δημιουργήσουμε το μέλλον της κινητικότητας. Είμαι ενθουσιασμένος που καταφέραμε να προσελκύσουμε τον Ken Block και την ομάδα του στην Audi».

 «Στην Audi, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός ανοίγει το δρόμο για μελλοντικές τεχνολογίες», δήλωσε από τη μεριά του ο Julius Seebach, Διευθύνων Σύμβουλος της Audi Sport GmbH και υπεύθυνος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Audi. «Η ηλεκτρική κινητικότητα είναι ένας παίκτης που αλλάζει το παιχνίδι, όπως ήταν κάποτε το quattro. Με τον Ken Block, έχουμε πολλά συναρπαστικά πράγματα να κάνουμε που ταιριάζουν απόλυτα με τη στρατηγική μας».