Η Audi ξεκινά τις παραδόσεις του αγωνιστικού R8 LMS GT2


Αν έχετε αγωνιστικές βλέψεις και 398.000 δολάρια μπορείτε να μπείτε στην λίστα για την αγορά ενός άκρως εντυπωσιακού Audi R8 LMS GT2

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/12/2019

Η Audi κάνει πράξη τελικά την παρουσίαση της αγωνιστικής έκδοσης του R8, ανακοινώνοντας την έναρξη των παραδόσεων σε όσους έχουν την τύχη και τις ικανότητες να μπορούν να το αξιοποιήσουν στις μεγάλες πίστες της Ευρώπης.

Το R8 LMS GT2 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Neckarsulm εκεί που φτιάχνονται και τα R8 δρόμου για τους κοινούς θνητούς. Πριν την παράδοσή του στον πελάτη, η Audi Sport κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις ανάλογα με τις επιθυμίες του και τις αγωνιστικές του επιδιώξεις.

Ο κινητήρας είναι ο V10 των 5,2 λίτρων που αποδίδει χωρίς χρήση τούρμπο 630 άλογα, καθιστώντας το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το πιο δυνατό που έχει δοθεί ποτέ από την Audi Sport σε ιδιώτες αγωνιζόμενους.

Ο υπεύθυνος της Audi Sport, Chris Reinke λέει ότι με το R8 LMS GT2 ανoίγεται ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην αγωνιστική ιστορία της εταιρίας, καθώς από το 2020 η κατηγορία GT2 θα τονώσει το ενδιαφέρον αυτού του είδους των αγώνων, ενώ το συγκεκριμένο μοντέλο είναι και εξαιρετικό ως αυτοκίνητο για ένα track day, έχοντας μάλιστα πολλά κοινά με το μοντέλο παραγωγής, με ότι αυτό συνεπάγεται στα κόστη συντήρησης και επισκευής.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο πάντως, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, έχει ένα εντελώς διαφορετικό body kit, με μεγάλες εισαγωγές στο εμπρός μέρος και τεράστιο εμπρός splitter, ένα εξίσου μεγάλο diffuser στο πίσω μέρος, νέα αεροτομή καθώς και μία εισαγωγή αέρα στην οροφή για να ψύχεται ο V10 κινητήρας.

Το αυτοκίνητο αυτό είναι έτοιμο να τρέξει σε πρωταθλήματα όπως τα GT2 Sports Club America, GT2 Sports Cup Europe και GT2 Sports Club Asia. Και αν έχετε 400.000 δολάρια στον λογαριασμό σας θα πάρετε και ρέστα 2 χιλιάρικα για να το κάνετε δικό σας.