Η Audi λέει όχι στην αφαίρεση των παραδοσιακών διακοπτών από το ταμπλό


Στροφή 180 μοιρών από τους κατασκευαστές, έπειτα από παράπονα των οδηγών που βρίσκουν τiς οθόνες αφής δυσλειτουργικές για τις ρυθμίσεις ακόμη και του… ηχοσυστήματος!

  • 8/9/2021

Όχι πολύ καιρό πριν, οι αυτοκινητοβιομηχανίες φαινόντουσαν αποφασισμένες να απαλλαγούν από όλα τα κουμπιά στο ταμπλό, αλλά τώρα κάνουν μία στροφή 180 μοιρών, κυρίως λόγω της αντίδρασης που προκάλεσαν τα παράπονα των πελατών. Ο πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Jaguar, Ian Callum, είπε ότι οι μεγάλες οθόνες αφής μπορεί να είναι ενοχλητικές, ενώ η Honda δέχθηκε τόσα παράπονα για το περίπλοκο σύστημά της, μέχρι τελικά που αποφάσισαν να δώσουν στους πελάτες ένα κανονικό κουμπί για την ένταση του ηχοσυστήματος.

Η Audi βρίσκεται στην ίδια μοίρα. Στα τέλη του 2019, η γερμανική μάρκα ανακοίνωσε ότι ήθελε να εξαλείψει όλα τα κουμπιά από το ταμπλό, αλλά ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων της εταιρείας Maksymilian Nawka είπε πρόσφατα ότι πιθανότατα θα χρησιμοποιήσουν τα παραδοσιακά κουμπιά για συστήματα όπως ο κλιματισμός και η επιλογή του προγράμματος οδήγησης.

«Όταν κοιτάζετε το μέλλον, πρέπει πάντα να κοιτάτε πίσω, να ελέγχετε ξανά ή απλά να βρίσκετε αυτό που ήταν πραγματικά καλό στο παρελθόν», είπε ο Nawka. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Audi Grandsphere και το Skysphere χρησιμοποιούν συνδυασμό οθονών αφής, απτικών και φυσικών κουμπιών.

Μερικοί άνθρωποι μισούν τις οθόνες αφής, ενώ μερικοί πιστεύουν ότι μπορούν να είναι χρήσιμες όταν είναι έξυπνα σχεδιασμένες, αλλά μερικά πράγματα δεν έχουν αλλάξει εδώ και δεκαετίες γιατί, απλά λειτουργούν σωστά!